De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Hoort gaat dicht

foto: Mathijs Roosen

Zandafgraving De Hoort in Budel-Dorplein vanuit veiligheidsoverwegingen niet meer toegankelijk
Naar aanleiding van de recente verdrinking van een zwemmer bij de zandafgraving De Hoort in Budel-Dorplein treft de eigenaar Nyrstar, vanuit oogpunt van veiligheid, enkele voorzorgsmaatregelen om herhaling te voorkomen.

Ondanks verbod, toch …
Tot voor kort was het mogelijk om van zonsopgang tot zonsondergang op het wandelpad te wandelen bij de zandafgraving De Hoort in Budel-Dorplein. Fietsen, open vuur, vissen, brommers, windsurfen, andere vaartuigen én zwemmen is niet toegestaan. Ondanks dit verbod wordt de zandafgraving bij goed weer regelmatig bezocht door zwemrecreanten.

Geen toegang meer
Naar aanleiding van de recente verdrinking van een zwemmer heeft Nyrstar, in overleg met gemeente en politie, besloten om geen personen meer toe te laten op het terrein Hoortplas. Ook wandelaars worden vanaf het moment dat alle voorzieningen zijn getroffen niet meer toegelaten op het terrein. Nyrstar gaat rondom het gebied verbodsborden op grond van artikel 421 van het Wetboek van strafrecht plaatsen. Hierop is aangegeven dat het terrein niet betreden mag worden. Aanvullend worden borden geplaatst met de mededeling “Gevaarlijk zwemwater”. Vanaf 7 augustus start Nyrstar met de reparatie van het hekwerk rondom de plas en op ontbrekende plaatsen wordt een nieuw stuk geplaatst. Hierdoor wordt het gebied volledig afgesloten.

Overige terreinen
Voor het betreden van de overige buitenterreinen van Nyrstar geldt dat de wandel- en voetpaden gebruikt mogen worden. Buiten deze paden mogen geen activiteiten plaatsvinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud