De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Soulex kampvuursessie

Dames en heren! Opgelet!!

Op zaterdag 15 juli 2017 gaan de deuren van de Zuiderpoort in Budel weer open voor een nieuwe editie van de Soulex kampvuursessie!

Tijdens deze hopelijk prachtige zomeravond zullen diverse bands hun akoestische klanken ten gehore brengen rond het kampvuur. De drie bands/artiesten zijn bekend!

De volgende bands/artiesten zullen voor jullie komen optreden:

Derrick van Schie
Minder is meer. Dat is het uitgangspunt van de Tilburgse singer songwriter Derrick van Schie. Tijdens zijn solo-optredens zoekt hij de essentie op van zijn eigen liedjes, maar ook die van door hem bewonderde artiesten. Het resultaat is een expressieve performance die tegelijk intiem en uitbundig is.

De songs zijn geworteld in folk en country maar ook soul en rock invloeden zijn terug te horen in de muziek. Zijn unieke, vaak hoge stem doet soms denken aan Neil Young, maar dan met een hees soulvol randje waarmee hij zijn soms pijnlijk mooie melodieën kleur geeft.

Derrick speelde als zanger van de rockband Wealthy Beggar op zowat alle grotere podia in Nederland en festivals als Lowlands en Pinkpop. Sinds 2015 treedt hij regelmatig op met zijn Americana band The Jaydees die begin 2016 het veelgeprezen album ‘Work With What We’ve Got’ uitbracht.

Hillbilly Hayride
Hillbilly Hayride is een bluegrass band uit het zuiden van Nederland. De naam verklapt eigenlijk genoeg! Naast old time originals vermaken we ons publiek graag met footstompin’ bluegrass uit minder ver vervlogen tijden. Verder zijn ze niet vies van een beetje zoetsappige hillbilly. Ook al zingen ze over gebroken harten, drank en andere ellende, van deze muziek word je vrolijk! Van The Carter Family naar de Hackensaw Boys, via Dolly Parton weer terug naar Old Crow Medicine Show. Yeeha roepen mag best.

Op het podium gaan ze ervoor. Met een aanstekelijk enthousiasme serveren ze deze muziek zoals het hoort: puur en oprecht. Meerstemmige vocalen maken het geluid van de banjo, mandoline, contrabas, gitaar, ukelele en lapsteel compleet.

Dat ze zich kunnen inleven in deze muziek van het Amerikaanse platteland, is eigenlijk niet zo gek. Op hun lapsteel kapper na, komen ze regelrecht uit de Peel. Moonshiners worden gewoon jeneverstokers! Een hayride was het oogstfeest bij het naar binnen halen van de eerste baal hooi. Wat is nou het verschil met een aspergefeest? We’re gonna raise a ruckus tonight!

Hillbilly Hayride heeft inmiddels op een paar mooie festivals gestaan, zoals Cajun Moon, Parkfest, de Johnny Cash Memorial Show en Nirwana Tuinfeest. Ook traden ze op in Café Wilhelmina, de Bosuil en de Effenaar.

Autumn Leaves
Autumn Leaves bestaat uit het Budelse duo Sjoerd Patzer en Nina de Werk. De basis voor Autumn Leaves werd gelegd in mei 2012 en is in feite ontstaan vanuit de alternatieve rockband TekaTock, waar zowel Sjoerd als Nina in speelde. In het begin was het duo vooral druk met de eigen nummers van TekaTock maar dan vertolkt op akoestische wijze, maar na een tijdje kwamen er ook veel covers bij; van Michael Jackson tot Bon Jovi, van Rihanna tot The Rolling Stones, van The Beatles tot Coldplay, van Amy Winehouse tot Avici en van De Dijk tot Queen. Inmiddels hebben Nina en Sjoerd al veel eigen nummers geschreven en al veel optredens op hun CV staan. Ook hebben zij in het najaar van 2013 een demo opgenomen met zes nummers. De eigen nummers van Autumn Leaves zijn het beste te omschrijven als rustige, akoestische gitaarmuziek met zo nu en dan maat- en sfeerwisselingen en zijn te plaatsen in de categorie singer/songwriter. Een relaxte afsluiter dus, voor hopelijk wederom een prachtige kampvuursessie!

 

Vanaf 20.00u. zwaaien de deuren van het Zuiderpoortcafé open en vanaf 21.00u. zullen de eerste klanken rond het kampvuur klinken.

Goed om te weten: marshmallows, vuur en barbecue aanwezig! En de entree is gratis!!

Tot 15 juli!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud