De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Het moet niet gekker worden in Dorplein!!!!! Gaan ze een smalspoorlijn aanleggen.

Hebben al een IJzerenrijn, een Haven, Kempen Airport en misschien wel een DIC en nu willen ze ook nog een smalspoor aan leggen. Dorplein wil wel heel veel, ze denken zeker dat ze Eindhoven of Rotterdam zijn.

Zie onderstaand citaat van de gemeente Cranendonck.

“Hoofdstraat ong. Budel-Dorplein (kadastraal BDL G 1440)

Gegevens bekendmaking
Einde reactietermijn: 16-06-2017
Einde bezwaartermijn: 16-06-2017
Datum beschikking: 04-05-2017

Aanleg smalspoorlijn, OV 20172062

Degene wiens belang rechtstreeks is betrokken door het verlenen van bovenvermelde omgevingsvergunning, kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders van Cranendonck binnen zes weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden.

Indien gedurende de bezwarentermijn bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank tevens een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden verzonden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Deze stukken liggen ook ter inzage op het gemeentehuis. Desgewenst kan een mondelinge toelichting worden gegeven.”

Gelukkig betreft het hier niet de aanleg van een heus smalspoor, zoals er van 1892 tot begin jaren vijftig van de vorige eeuw gelegen heeft in Budel-Dorplein, maar een replica ter herinnering hieraan.

De bouw van een replica (silhouet) van een smalspoortrein is een project van de commissie Natuur, recreatie en natuur van Platform Dorplein Uniek.

Het moet niet gekker worden in Dorplein!!!!!

Zie ook: Locomotief zoekt smalspoor

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud