De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Lintje

In Budel-Dorplein is vandaag aan twee Dorpleiners een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Marion Rutten-Stevens (59) was 20 jaar vrijwilliger bij de jeugdkampen van voetbalvereniging Rood Wit ’67.  Voor deze club heeft ze ook jaren de shirtjes gewassen en draaide ze bardiensten in de kantine. Marion is verder 20 jaar penningmeester geweest van turnvereniging Vlug en Vrij en eveneens 10 jaar Turnlust. Op dit moment bemenst ze de Wereldwinkel.

 

Paul Coenegracht (54) kreeg zijn lintje voor veel vrijwilligerstaken op het gebied van veiligheid bij de zinkfabriek,  Veiligheidsregio Brabant Zuid Oost, Brandweerzorg Dommelvallei en andere bedrijfsbrandweerkorpsen in de regio. Verder is hij vrijwilliger bij grote oefeningen, bij verenigingen of als EHBO-ondersteuner bij evenementen of EHBO- cursussen. Ook was Paul voorzitter van de Medezeggenschapsraad van de St. Andreasschool.
Voor de carnavalsvereniging is hij actief op verschillende gebieden; Voorzitter, lid van de Raad van Elf, voorzitter van de Bonte Avond Commissie en presentator van de bonte avond van de Heiknuuters.

 

Michel van Gansewinkel (69) komt weliswaar niet uit Dorplein, hij woont in Maarheeze, maar mag toch wel genoemd worden omdat hij naast vele vrijwilligerstaken in Maarheeze, ook een belangrijke rol heeft gespeeld en nog speelt, in de rehabilitatie van de theaterzaal in de Cantine in Budel-Dorplein.

Verder kregen in Cranendonck, de volgende mensen ook een onderscheiding:

  • Jac Peeters (77) uit Maarheeze
  • Noud Maas (75) uit Maarheeze
  • Nel Meulman-Duisters (70) uit Maarheeze
  • Andre Meulman (72) uit Maarheeze
  • Ad van der Weiden (77) uit Maarheeze
  • Frans Peels (79) uit Soerendonk
  • Math Roost(65) uit Budel
  • Nellie van Leeuwen-Nouwen (66) uit Budel
  • Frans Hendriks (63) uit Budel-Schoot

Burgemeester Marga Vermue reikte in totaal twaalf Koninklijke Onderscheidingen uit aan inwoners die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de Cranendonckse samenleving. Allen zijn door Zijne Majesteit de Koning benoemt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Marion, Paul en de andere gedecoreerden, namens buurtplatform Dorplein Uniek, allen van harte gefeliciteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud