De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Wandelen door Budel-Dorplein

Dat Budel-Dorplein bijzonder Uniek is, weten inmiddels veel mensen. Dat je er kunt wandelen in prachtige natuur en cultuur is ook wel bekend.
Maar waarom heeft Dorplein zoveel bijzondere huizen? Welke relatie heeft Dorplein met de zinkfabriek aldaar? Waarom heeft Dorplein, voor zo’n klein dorp, zo’n brede hoofdweg? Of kort samengevat, waarom is Dorplein aangewezen als beschermd dorpsgezicht?
Antwoord op deze vragen krijg je als je met een wandelkaart (ontwikkelt door Dorplein Uniek) of onder leiding van een gids rondloopt door Dorplein.


De Cantine; Foto: © J.Roosen

Je kunt Dorplein ontdekken door wandelroute Le Projet de Dorplein te volgen. Je kunt dit doen middels het volgen van de wandelroutepijlen (als onderdeel van het wandelroute knooppuntensysteem), als GPS-route of met een wandelkaart.
Maar je kunt Dorplein voortaan ook ontdekken door rondgeleid te worden door een gids.

 

Wandelen met gids

Platform Dorplein Uniek gaat vanaf 30 april 2017 rondleidingen verzorgen onder leiding van ervaren gidsen.
Nu deed Dorplein Uniek dit al langer, maar niet iedereen wist dat. En waar moest je zijn voor een gids? Wil je Dorplein ontdekken met behulp van een gids, dan kun je contact opnemen met de coördinator:

Wim Cremers, St. Servaasstraat 30, 6024 BV Budel-Dorplein
Telefoon: 0495-492598 of  06 2296 1675
E-mail: w.cremers@chello.nl

 

Wandelen met gids op de bonnefooi

Je kunt elke laatste zondag van de maand met een gids een wandeling door Dorplein te maken.
Tot april 2018 is dat ‘s middags om 14.00 uur. Vanaf april is dat ‘s morgens én ‘s middags om resp. 10.00 en 14.00 uur. De start is bij gemeenschapscentrum ‘de Schakel’, St. Barbaraweg 1, Budel-Dorplein. Vooraf inschrijven is niet nodig, je zorgt dat je er op tijd bent en je kunt mee. De kosten zijn €2,- per persoon (kinderen tot 12 jaar zijn gratis). We zijn niet bang voor een buitje. En omdat Dorplein ook bij minder weer mooi is gaat ook dan de wandeling gewoon door.

Dus wil jij het unieke Dorplein leren kennen? Wil jij de enige 2-cellige privé-gevangenis van Nederland zien, die trouwens in 2015 prachtig gerestaureerd is door vrijwilligers?
Kom dan de laatste zondag van de maand om 14.00 uur naar de Schakel in Budel-Dorplein.


Gevangenis het “Prisonneke”. Foto: © J. Roosen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud