Zaterdag 23 april jl. organiseerde Buurtplatform Dorplein Uniek een brunch.

Normaliter wordt er jaarlijks een jaarvergadering georganiseerd. Hier wordt verteld waar het platform tijd en energie in heeft gestoken. Ook worden de plannen voor het komende jaar doorgenomen.

Dit keer wilde men het wat anders aanpakken. Op informele wijze werden de bewoners getrakteerd op een brunch met als “toetje” de zaken waarmee Dorplein Uniek mee bezig is, is geweest, en bezig gaat.

Er is afgelopen jaar vanwege de Corona niet veel gedaan en er is weinig contact geweest. Daarom vond men het een goed idee om de bewoners eens te kunnen vertellen wat het Platform zoal doet.

Na de, door de WMO werkgroep en enkele vrijwilligers, goed verzorgde luxe brunch zijn de aanwezigen in vogelvlucht meegenomen in een presentatie met foto’s van het verleden naar het heden.

Wat heeft het platform allemaal al kunnen realiseren en wat zijn momenteel de uitdagingen? Op dit moment speelt naast de basisschool ook de verkeersveiligheid op de Hoofdstraat richting Budel-Schoot een grote rol omdat er een verdubbeling van vrachtverkeer blijkt in de tellingen tussen 2020-2021. Nota bene in Coronatijd! Daarnaast wordt deze doorgaande weg gebruikt als racebaan met waar 50 km/u de max. is, zelfs een uitschieter is gemeten van 145km/u!

Dorplein Uniek gaat hier mee aan de slag en dan daar hulp bij gebruiken.

 

Wil je meedenken over evt. oplossingen in bovenstaande onderwerpen?

Geef je op via secretaris@dorpleinuniek.nl en we nemen contact met je op.

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.