Foto: Archieffoto Jack Roosen

In Budel-Dorplein een bekend figuur. Door zijn enorme lichaamslengte viel hij op bij vele bijeenkomsten in het dorp. Hij werd dan ook vaak “lange Floor” genoemd. Maar de belangrijkste reden dat Floor van Duijvenboode Varkevisser een bekende Dorpleiner is geworden is het feit dat hij erg actief was in het verenigingsleven.

Maandag 19 april 2021 overleed hij op 88 jarige leeftijd.

Harmonie
Als voorzitter van harmonie Les echo’s de Dorplein heeft hij zich jarenlang ingezet voor die vereniging. Hij volgde Christian Dor op die hem vroeg om deze functie op zich te nemen. Bij een uitvoering van “zijn orkest” was hij naast voorzitter tevens de grootste fan. Hij wakkerde het applaus aan als de dirigent zich al buigend naar het publiek omdraaide. Hij kwam in de pauze en na afloop van een uitvoering de zaal in om aan het publiek te vragen hoe het orkest klonk. En door de manier waarop hij dat deed durfde je alleen maar te zeggen dat je het leuk vond. Hij bekleedde de functie van voorzitter tot 2013. Hij werd toen benoemd als erevoorzitter.

Dorpleinuniek
Floor was vanaf de oprichting in 2004 lid van dorpsplatform Dorpleinuniek. Hij was lid van diverse werkgroepen. Hij was niet altijd even geliefd tijdens vergaderingen omdat hij geen blad voor de mond nam. Hij ventileerde zijn mening duidelijk en hoorbaar maar altijd zuiver en met de beste bedoelingen. Het maakte hem daarbij niet uit of hij een bewoner voor zich had, de burgemeester of de commissaris van de Koning.

De parels
Een echt “kindje” van hem was ongetwijfeld de rehabilitatie (opnieuw ingebruikname) van de zaal van de Cantine in Budel-Dorplein, tegenwoordig bekend als Cantinetheater Dorplein.

Floor was de kartrekker van het project. Een project van lange adem kun je wel zeggen. Hij richtte in 2015 samen met andere vrijwilligers stichting de Parels op. Floor was vanaf toen tot november 2020 voorzitter van deze stichting.

Floor heeft zich lang ingezet om een goed draaiende theaterzaal te creëren voor in eerste instantie de Dorpleiners. Uiteraard met toestemming van de eigenaar en de verschillende huurders. Hij kreeg veel tegenwerking van diverse kanten omdat men aanvankelijk bang was dat de zaal een concurrent zou worden van het gemeenschapscentrum wat overigens niet zo bleek te zijn.

Met behulp van o.a. de harmonie, die er weer ging repeteren, kon de zaal weer open.

Zijn ultieme doel was dat de zaal weer gebruikt ging worden waarvoor hij gemaakt was. Hoewel dat doel nog niet helemaal gehaald was had hij voldoende vertrouwen in het nieuwe bestuur om terug te treden als voorzitter. Hij ging zich meer bezig houden met zijn gezin en de opvoeding van een nieuwe jonge hond.

Dit laatste karwei heeft hij niet kunnen voltooien.

Lieve reus
De zakelijke kant van Floor, die hij gebruikte om zijn doelen voor de harmonie en de Cantine te bereiken, was zichtbaar. Maar als je hem beter mocht leren kennen dan ervaarde je ook een andere kant. Hij was oprecht geïnteresseerd in mensen. Hij durfde ook advies te vragen bij vraagstukken die hij niet kon oplossen.

Een “Hollander” die zich snel thuis voelde in Dorplein.
Niet alleen zijn naasten zullen deze markant geworden Dorpleiner gaan missen . . .

Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Foto: Archieffoto: Jack Roosen

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.