Prisonneke Budel-Dorplein
Foto: ©J. Roosen

De Limburgers zingen het al heel lang, “Wi-j sjoeën os Limburg is”. Maar in Dorplein kunnen we ook zeker uit volle borst zingen “Hoe schoeën os Dorplein is”. Loop maar eens rond in het historische dorp. Beschermd dorpsgezicht sinds een aantal jaren, dus er mag niets aan veranderd worden. We zouden het ook niet willen. Dit fabrieksdorp met zijn Waalse uitstraling en op een brievenbus in een oude voordeur niet “brieven” maar “lettres”. De voertaal was Waals, ze kwamen oorspronkelijk uit Luik. En dus ook “prison” in plaats van “gevangenis” en “route”en niet “spoorlijn”.  Al dit moois en nog veel meer laten de gidsen van Dorplein, “cicerones”, aan de bezoekers zien.

We staan de laatste zondag van deze maand (26 november 2017), weer klaar voor jullie bij gemeenschapscentrum de Schakel, St. Barbaraweg 1, Budel-Dorplein, telefoon: 0495-518603. We vertrekken om 14.00 uur. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur en gaat over goed begaanbare wegen, rolstoel vriendelijk. Vooraf inschrijven is niet nodig. Je zorgt dat je er op tijd bent. En, weer of geen weer, de wandeling gaat altijd door. De kosten zijn €2,- per persoon en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Ter plekke te betalen aan de gids of de coördinator.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Wim Cremers, St.Servaasstraat 30, 6024 BV Budel-Dorplein
Tel: 0495-492598 / 0622961675
E-mail: w.cremers@chello.nl

Je kunt altijd los van deze laatste zondag van de maand, als familie, vereniging of andere groep, rondgeleid worden. Er zijn allerlei arrangementen mogelijk. Van beginnen met een kop koffie en een stuk vlaai en vervolgens een rondleiding tot een volledig verzorgde ochtend of middag compleet met lunch en na borrelen of diner.

Hiervoor kun je bellen met Rob Ploum, telefoon 06 2221 5106 of met de Schakel, telefoon 0495-518603.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.