Op 15 maart 2017 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Voor de bezetting van de stembureaus en het tellen van alle stembiljetten zijn veel mensen nodig. De gemeente Cranendonck is op zoek naar extra tellers en reserve stembureauleden.

Tellers
Tellers starten vanaf 21.00 uur met het tellen van de stembiljetten. Het tellen neemt ongeveer drie uur in beslag. Van tellers vragen we: een minimale leeftijd van 18 jaar, accuratesse, goed kunnen bewegen en de bereidheid te blijven tot alle stemmen zijn geteld. Scholieren worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden. De vergoeding voor het tellen bedraagt €25.

Reserve-stembureauleden
Stembureauleden starten vanaf 7.00 uur en werken in een rooster totdat alle stemmen geteld zijn. Om zitting te kunnen nemen op een stembureau is een training via E-learning verplicht. Vallen er stembureauleden uit, dan bent u inzetbaar op één van de stemlokalen in Cranendonck.

Verenigingen en clubs
Het is mogelijk om u als vereniging met een aantal tellers aan te melden. De vergoeding van de tellers komt dan ten goede aan de clubkas!

Aanmelden kan hier via aanmeldingsformulier gemeente Cranendonck.

Voor meer info kijk op de website van de gemeente Cranendonck.

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.