In de wintermaanden is de kans op gladde wegen en paden groter. De gemeente zorgt op een aantal manieren voor goed begaanbare wegen en paden, maar inwoners kunnen uiteraard ook zelf een aantal maatregelen treffen.

Strooiroutes
De gemeente houdt samen met aannemer Den Ouden (voorheen Reiling) de hoofdwegen in de winter zo begaanbaar mogelijk. We kunnen niet elke straat, of stoep of ieder fietspad ijsvrij houden. Daarom maakt de strooidienst gebruik van strooiroutes. De strooidienst strooit eerst de belangrijkste doorgaande wegen en fietspaden en toegangswegen tot wijken.

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt extra gestrooid. Extra strooien gebeurt alleen tijdens de normale werktijden van maandag tot en met vrijdag en wanneer de zoutvoorraad voldoende groot is.

Strooiroute Budel-Dorplein.

Wat kan ik doen?
Maak bij sneeuwval uw straat of stoep sneeuwvrij met een sneeuwschuiver en veeg dit na met een bezem. Hierna kunt u strooien met strooizout dat verkrijgbaar is bij de meeste bouwmarkten. Denkt u ook aan buurtbewoners die bijvoorbeeld slecht ter been zijn?

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.