Op maandag 23 januari 2017 om 20.00 uur is er in De Schakel weer de maandelijkse vergadering van Buurtplatform Dorplein Uniek. Deze vergadering is, zoals gebruikelijk, openbaar.

De punten die aan de orde komen zijn:

DIC: Het bestemmingsplan van het DIC ligt ter inzage. Kunnen of moeten we nog opmerkingen maken omtrent het plan? Misschien kunnen we ook zien of er energie besparende maatregelen worden genomen in de vorm van zonnepanelen op de oude stort plaats en de jarosiet velden? Op de inloopavond van 16 januari hebben we meer info kunnen krijgen hoe het er uitkomt te zien.

De haven: Hoe het gaat worden, is nu goed zichtbaar geworden. De verkeershinder was ook al te merken tijdens de werkzaamheden. In februari wordt de haven in gebruik genomen.

Energie: Vanuit Buurkracht wordt er een jaarboek uitgegeven waarin Dorplein vermeld zal worden met hun behaalde resultaten. De aangemelde inwoners hebben hun waardering aan kunnen geven hoe het verloop op de energie besparende maatregelen hebben ervaren.
Zij hebben een hoge waardering aangegeven hoe de plaatsgevonden maatregelen zijn verlopen.
Diegene die niet aanwezig waren op de info avonden, kunnen zich als nog aanmelden op deze avond voor info en eventueel mee gaan doen om energie te besparen, we doen dit samen met Buurkracht.

Schakel: Er blijkt wel dat er behoefte is aan senioren, starters en zorgwoningen, we gaan nu verder met de Gemeente voor te kijken hoe het gerealiseerd kan worden. Inmiddels hebben de eerste gesprekken plaats gevonden met de Gemeente en zijn er afspraken gemaakt.

Recreatie en Natuur: De commissie Recreatie en Natuur is in gesprek met Samenwerkend groen wat kunnen we nog betekenen voor het groene gedeelte van Dorplein. Maar ook hoe kunnen we het nog aantrekkelijker maken.

Kijk op Dorplein: Het masterplan ( kijk ) op Dorplein wordt ook onder de aandacht gebracht.

Dorplein Uniek wordt “gerunt”door een stel enthousiaste vrijwilligers. Wil jij ook iets betekenen voor Budel-Dorplein?
Bezoek eens onze vergadering en kijk en luister wat er zoals speelt en gebeurt in Dorplein.
De koffie of thee staat klaar, en u  kunt u kennis maken met de leden van het Platform.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.