Kantine J Roosen

Het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) heeft per 01 oktober 2016 de bestuurs- en huurovereenkomst voor de Kantine in Budel-Dorplein opgezegd. Dat betekent in de praktijk dat er een einde komt aan de opvang van asielzoekers in Budel-Dorplein.

De sluiting is een gevolg van het lager aantal mensen dat asiel aanvraagt in Nederland. Ook heeft het COA voldoende andere opvanglocaties.

Voor Budel-Dorplein betekent dit dat er op korte termijn weinig veranderd aan de opvanglocatie, het werk en de bewoners. In eerste instantie zijn het vooral allerlei administratieve en organisatorische voorbereidingen. Zo worden eerst de medewerkers en partners die betrokken zijn bij opvang ingelicht. Op de wat langere termijn zal het COA tevens beginnen met het verhuizen van de huidige bewoners naar andere opvanglocaties of, indien mogelijk, naar een woonruimte ergens in Nederland.

Het COA en de gemeente bedanken de gemeenschap van Dorplein voor de open en betrokken houding ten opzichte van de huisvesting van asielzoekers in hun omgeving. Ook de ontwikkelde initiatieven waardeert men.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.