AED Cranendonck

Sinds 2008 bestaat Stichting AED-Cranendonck in de gemeente Cranendonck.

Haar doel is om personen die overvallen worden door een hartstilstand  via een snelle actie te herstellen door middel van reanimatie en defibrillatie.

Naast apparaten van de stichting hebben veel particuliere instanties  AED-apparaten aangeschaft en beschikbaar gesteld  zodat op dit moment  ongeveer 45 apparaten over de gehele gemeente Cranendonck zijn geplaatst.

 

Als een persoon plotsklaps buiten bewustzijn raakt en geen teken van leven meer geeft is snelle actie geboden. Als er niets gebeurt is het voor de betreffende persoon in deze situatie fataal.

Daarom moet eigenlijk iedereen weten hoe je tijdens zo’n situatie moet handelen.

Dus…… als eerste een cursus volgen. In 2 avonden ben je daarmee klaar. Vervolgens aanmelden als hulpverlener bij “HARTSLAG NU”.  Kijk voor informatie op www.aedcranendonck.nl .

Als je deze informatie, training en aanmelding hebt gedaan kun je in voorkomende situaties van levensbelang zijn.

Deze hulpverlening kan niet zonder een stukje verantwoordelijkheidsgevoel en moed.

Als je bent aangemeld bij “Hartslag Nu” kun je namelijk via 112 een oproep ontvangen om zo snel mogelijk in actie te komen.

Daarvoor moet je in voorkomende gevallen via de mobiele telefoon bereikbaar zijn en je vervolgens realiseren dat snelheid geboden is.

Het wil niet zeggen dat redden onder alle omstandigheden lukt. Er zijn veel situaties denkbaar waarin de omgeving niet tot actie komt. Helaas, maar wel de realiteit.

Echter….. als we wél in staat zijn om een getroffene te redden moeten we dan niet paraat staan???

Dus………doe mee en meld u aan bij “Hartslag Nu”.

Al menig slachtoffer kan navertellen dat ze gered zijn door hun naasten.

Het zal u maar overkomen…………

 

De Stichting  AED-Cranendonck  is een vrijwilligersstichting die met alle middelen deze belangen wil blijven behartigen. Zoals u weet hangen overal kosten aan, ook bij dit belang.

Denk aan vernieuwen en onderhoud van apparaten. Naast gemeentesubsidie en sponsoren ziet de toekomst er niet rooskleurig uit.  Als vernieuwing aan de orde komt, en dat is binnen 3 jaar, hebben we een financieel probleem.

Dus, bij deze vragen wij uw hulp:  (rekeningnummer NL26 RABO 0136 1350 13  t.n.v. Stichting AED-Cranendonck).  Met Dank!

 

JD/AED/17 juni 2016

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.