Hondenpoep opgeruimd staat netjes 2

Controles tegen overlast hondenpoep
De BOA’s (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren) van de gemeente Cranendonck controleren regelmatig op verschillende plekken binnen de gemeente op de overlast van onder andere hondenpoep. Concreet controleren zij op drie punten. Bij het constateren van een overtreding mogen zij een bekeuring uitschrijven. In dit bericht wordt u hierover geïnformeerd.

Loslopende honden
In de gemeente Cranendonck is het verboden om je hond in de bebouwde kom op de weg los te laten lopen. Dit geldt ook voor openbaar toegankelijke terreinen zoals kinderspeelplaatsen, zandbakken of speelweides. U riskeert hiermee een bekeuring van €90,-

Niet opruimen van uitwerpselen
Wanneer u uw hond binnen de bebouwde kom uitlaat en u ruimt zijn behoefte niet op dan riskeert u een bekeuring van €140,-. Deze regel geldt ook voor het niet opruimen van de uitwerpselen van paarden.

Paardenpoep

Altijd zakjes mee
Daarnaast controleren de BOA’s steekproefsgewijs bij hondeneigenaren of dat zij zakjes bij hebben om de hondenpoep mee te kunnen opruimen. Heeft u deze niet bij dan riskeert u een bekeuring van €90,-. Ook paardenbezitters zijn verplicht iets bij zich te hebben waarmee ze de uitwerpselen van het paard kunnen opruimen.
KAK in de ZAK!

Vragen
Met deze maatregelen houden we het samen leefbaar in onze gemeente. Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling handhaving van de gemeente Cranendonck via het telefoonnummer 14 0495.

Hondenpoep opgeruimd staat netjes

Cranendonck schoon HEEL GEWOON!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.