Team Buurkracht Budel-Dorplein

Budel-Dorplein, november 2015

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en soms ook voordeliger. Dat kan net het zetje geven dat nodig is om ermee aan de slag te gaan. Dorpsbewoners Theo van de Aalst, Tjarve van Jochems en Wim Cremers vormen het buurtteam. Buurtplatform Dorplein Uniek en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunen hen. Het doel: Samen zorgen dat we minder energie verbruiken.

Eén van de initiatiefnemers, Wim Cremers: “De huizen in ons dorp zijn gebouwd ruim voor het tijdperk van duurzaam bouwen. Grote kans dus dat er veel warmte via de ramen, daken en muren uit onze huizen lekt. Met de winter voor de deur is dit een mooi moment om met isolatie je energierekening naar beneden te brengen.” Buurtplatform Dorplein Uniek en Buurkracht ondersteunen. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en het buurtteam te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. De buurt heeft een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/budel-dorplein. Inwoners die zich aanmelden, kunnen op een persoonlijke pagina zien welke maatregelen voor hen interessant zijn en worden meteen op de hoogte gehouden van de acties die het buurtteam organiseert.

Officiële start op maandag 23 november 2015
Het buurtteam organiseert maandag 23 november 2015 om 20.00 uur een buurtbijeenkomst in De Schakel (St. Barbaraweg 1) waarbij ook burgemeester Marga Vermue aanwezig is. Het buurtteam stelt zich voor en vertelt alles over hun plannen. En er staat nog veel meer op het programma. Kijk op www.buurkracht.nl/budel-dorplein voor meer informatie. Alle dorpsbewoners zijn van harte welkom.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie gerust contact op met het buurtteam via buurtbeheerdorpleinuniek@upcmail.nl. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Irmy van Paassen (06-1161 5624 of irmy@buurkracht.nl) of kijk op www.buurkracht.nl.
Samen besparen

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.