Onlangs heeft er met het COA een omwonenden overleg plaatsgevonden in Budel-Dorplein.
Dit is een overleg op initiatief van het COA locatie Budel-Dorplein om in contact met omwonenden te bespreken hoe het verblijf van de gasten van het AZC in Dorplein verloopt.

Vaste gespreksonderwerpen betreffen o.a. de zorgen die er zijn over verkeersveiligheid. De gasten van het AZC lopen vaak midden op de weg. Het COA geeft daar actief voorlichting over aan de bewoners. Ook zijn er zorgen over het opletten van de ouders op de kinderen. Dat toezicht ontbreekt soms. Ook daar attendeert het COA haar gasten op. Het komt neer op het hen duidelijk maken van onze gewoonten en gebruiken.

De conclusie is dat het in Dorplein eigenlijk erg goed gaat. Wij hebben weinig last van de gasten van het COA. Het zijn vriendelijke mensen, die zelfs als vrijwilliger mee hebben geholpen bij het opzetten van plein publiek.

De notulen van de bijeenkomsten zijn hieronder te downloaden.

AZC Budel-Dorplein Omwonendenoverleg 2015 02 11

AZC Budel-Dorplein Omwonendenoverleg 2015 09 28

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.