Veranderingen in de zorg

Informatiemiddag in De Schakel in Budel-Dorplein: veranderingen in de Zorg.

Op vrijdagmiddag 6 november 2015 is er een informatiemiddag in De Schakel over de veranderingen in de Zorg. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de seniorenvereniging van Budel-Dorplein
in samenwerking met de gemeente.
De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en begint om 13.30 uur. De zaal gaat om 13.00 uur open.
Inwoners uit andere kernen van de gemeente Cranendonck zijn ook van harte welkom.
In duidelijke taal wordt het een en ander verteld over de wettelijke veranderingen in de zorg, veranderingen die vanaf 1 januari 2015 van kracht zijn. De sprekers zullen u informeren over de veranderingen in de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), over de veranderingen in de langdurige (ouderen)zorg en over wijzigingen in de zorgverzekeringswet.
Met ingang van 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf (voorheen onderdeel van de AWBZ).
In de nieuwe WMO is het uitgangspunt dat de mensen met een ondersteuningsbehoefte eerst binnen familie en kennissenkring moeten zoeken naar een oplossing voor hun hulpvraag.

De veranderingen in de huidige zorg zijn veelomvattend en worden in snel tempo doorgevoerd. Zoals het scheiden van wonen en zorg, de thuiszorg en de zorg in een instelling en de stap van AWBZ naar zorgverzekeringswet. Onderwerpen die allen aangaan.
De zorgverzekeringswet maakt deel uit van het zorgverzekeringsstelsel. Dit stelsel dekt noodzakelijke op genezing gerichte zorg. Voor deze zorgverzekering geldt een inkomensafhankelijke bijdrage.

In een aantal presentaties zullen de bovengenoemde onderwerpen worden verduidelijkt. Namens de gemeente zal mevr. Claire Haarmans informatie geven over de veranderingen in de WMO sinds 1 januari 2015.
Verder zal er informatie worden gegeven door een deskundige van Zuidzorg en een deskundige van de Stichting Land van Horne.

U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en een daarbij behorende lekkernij. Deelname is kosteloos. Aanmelden is niet nodig.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.