Foto Kaarsenceremonie

Samenloop voor hoop is een wandelevenement waarin hoop, herdenken en het leven vieren centraal staan.

Gemmy Wilens uit Budel-Dorplein schreef ons onderstaande bericht!

Beste dorpsgenoten,

Graag wil ik jullie aandacht vragen voor de SamenLoop Voor Hoop in Weert. Dit evenement wordt dit jaar voor het eerst in Weert gehouden en wel op 4 en 5 juli op de atletiekbaan van Weert.
Wat is Samenloop Voor Hoop?
Het is een wandelevenement waarin hoop, herdenken en het leven vieren centraal staan.
Relay for Life (SamenLoop voor Hoop) ontstond in 1985 in de VS toen dr. Gordon Klatt samen met een enthousiast team 24 uur op een sportveld wandelde en daarmee 27.000 dollar ophaalde voor de kankerbestrijding.
In Nederland werd de eerste Relay for Life in 2006 georganiseerd onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’. Dit was in Borger (Dr). Daarna volgden er jaarlijks steeds meer gemeenten.
Dit jaar staan weer veel SamenLoop-evenementen in de planning, waaronder de SLVH in Weert. Er wordt 24 uur in estafette-vorm gewandeld en hardgelopen. Hiermee wordt geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding en het Toon Hermans Huis in Weert.
Het evenement wordt op 4 juli om 14.00 uur geopend door burgemeester Jos Heijmans. Survivors lopen dan een ereronde over de baan.
Om 23.00 uur, als het donker is, volgt de kaarsenceremonie. Er worden kaarsenzakken rondom de atletiekbaan geplaatst. Iedere kaarsenzak staat symbool voor iemand die nu tegen kanker vecht of die aan kanker is overleden. Een prachtig en emotioneel evenement.
Op 5 juli om 14.00 uur wordt het evenement afgesloten met een slotceremonie en wordt het totaalbedrag wat is opgehaald bekend gemaakt.

Ik ga aan dit evenement deelnemen door in een team mee te lopen. Ons team heet Walk4Life.
Omdat ik survivor van kanker ben, zal ik ook meelopen in de openingsceremonie.

De kaarsenceremonie is een indrukwekkend onderdeel van de SamenLoop Voor Hoop. Het is hét moment om stil te staan bij kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en alle mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren. Het is hét moment waarop iedereen beseft waar SLVH eigenlijk om draait.

Je kunt een Kaars van Hoop opdragen aan iemand die kanker heeft of heeft gehad. Dit doe je door op een (papieren) kaarsenzak een persoonlijke boodschap te schrijven voor een dierbare. Deze kaarsen(zakken) worden vervolgens rondom de baan neergezet.

Een kaarsenzak is een eenvoudige papieren zak, waarop je je persoonlijke boodschap kunt schrijven. Deze zakken worden verzwaard met zand/steentjes en hierin wordt een noveenkaars geplaatst. De kaarsen worden tijdens de ceremonie allemaal aangestoken.
Een kaarsenzak kost Euro 5,00. Je kunt deze bij mij bestellen/betalen. Je steunt hiermee het KWF voor verder onderzoek en het Toon Hermans Huis in Weert. Nadat je er je persoonlijke boodschap op geschreven hebt, kun je de zak bij mij weer inleveren. Ik geef de zakken dan af bij de organisatie. Zij zorgen dat alle zakken op 4 juli gevuld met een brandende noveenkaars langs de baan staan.

Ik hoop dat ik op jullie steun mag rekenen en dat er heel veel kaarsenzakken van dorpgenoten langs de baan zullen staan.

Alvast bedankt voor jullie steun!

Hartelijke groet,

Gemmy Wilens
Rector van Nestestraat 181
6024AM Budel-Dorplein
T: 06-22 36 98 70
E: Gemmy_wilens@hotmail.com

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.