Lintje

Tijdens de Lintjesregen van 2015 zijn er in Nederland 2.836 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt, waaronder zeven in Cranendonck. Voor 2016 kan nu weer een voordracht worden gedaan, voor een bijzonder verdienstelijk inwoner uit Cranendonck. Het gaat om mensen die jarenlang (minimaal 15 jaar) in één of meerdere (bestuurs)functie(s) actief zijn (geweest) voor onze samenleving of een deel daarvan. Andere mogelijkheden voor onderscheidingen kunnen zijn: prestaties of inspanningen, vaak op basis van bijzondere talenten zoals sport, kunst, cultuur en wetenschap, die erg belangrijk zijn voor onze maatschappij.
Voordragen
Wilt u iemand voordragen? Download dan het aanvraagformulier www.lintjes.nl/voordragen. De aanvraag wordt dan in behandeling genomen, er wordt onderzoek verricht en een aanbeveling opgesteld. Daarna wordt via de Commissaris van de Koning bij de Kanselarij voor de Civiele Orde een voordracht ingediend. Deze instantie is belast met de behandeling van de aanvraag en brengt advies uit aan de desbetreffende ministeries. De minister, onder wiens verantwoordelijkheid het maatschappelijk gebied valt waarop de bijzondere verdiensten betrekking hebben, beslist of de aanvraag wel of niet wordt gehonoreerd. In verband met deze aanvraagprocedure dient de aanvraag vóór 1 juni 2015 bij de burgemeester (t.a.v. Mw. A. Hilkes – a.hilkes@cranendonck.nl) te worden ingediend.

Informatie
Neem voor meer inhoudelijke informatie contact op met Mw. A. Hilkes, via 14 0495 of via a.hilkes@cranendonck.nl.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.