Op woensdag 29 april 2015 was het zover: initiatiefnemers van in totaal 18 burgerinitiatieven kwamen samen in de raadzaal van het gemeentehuis om te horen op welke manier hun initiatief vanuit de gemeente ondersteund wordt.

Wethouder Jan van Tulden: ‘Mooi om deze grote groep actieve en betrokken inwoners hier bij elkaar te zien. Mensen die voor een ander klaar willen staan, die helpen we uiteraard graag.’

.
Samen met de inwoners
De uitreiking vond in een gemoedelijke sfeer plaats. Wethouder Jan van Tulden legde uit: ‘De initiatieven zijn aan de hand van de door de initiatiefnemers zelf opgestelde criteria beoordeeld. Dit hebben we samen met de Wmo Adviesraad Cranendonck (WAC) gedaan. Uit die overleggen bleek dat niet alle ingediende initiatieven in aanmerking komen voor facilitering vanuit het budget dat specifiek hiervoor beschikbaar is. Uiteraard bekijken we samen welke mogelijkheden er nog meer zijn. Dit betekent overigens dat het budget voor de burgerinitiatieven nog niet ‘op’ is. Initiatiefnemers kunnen zich daarom zeker nog melden!’

De WMO-commissie Dorplein had ook vier initiatieven ingediend, waarvan er drie werden gehonoreerd. We kregen subsidie voor de huiskamer, het repaircafé en het jeugdhonk.
Nicole Hompes, voorzitter van de commissie, nam de cheques in ontvangst.
Een succes en nu verder met de uitvoering van de plannen.

Budel-Dorplein, 5 mei 2015

20150429_154545

20150429_154808

20150429_161907

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.