Hoewel Riek van der Aalst, Wim Cremers en fam. Verbeek niet zijn doorgedrongen tot de top 10 van Brabander van het jaar wordt hun inzet in Budel-Dorplein wel gewaardeerd.

Jaarlijks organiseert omroep Brabant de verkiezing tot Brabander van het jaar.  Platform Dorplein uniek heeft onder haar leden een oproep gedaan om Dorpleiners voor te dragen voor deze titel. Maar liefst drie Dorpleiners zijn aangemeld! Wie dat zijn en waarom wij hen hebben voorgedragen, leest u hieronder.

Tijdens het repaircafé van zaterdag 6 december jl. werd een van hen in het zonnetje gezet.

Wim Brabander 1

Riek van der Aalst
Riek is op meerdere vlakken in onze gemeenschap actief. Zij is mantelzorger, vrijwilligster van de Zonnebloem, lid van de Commissie dorpsactiviteiten, organiseert wekelijks knutselen met kinderen, helpt mee organiseren van burendag, NL-doet, Kerst-in en Koningsdag in Dorplein en ze staat altijd voor iedereen klaar om te helpen. Onvermoeibaar. Om die reden verdient zij het om genomineerd te worden voor Brabander van het jaar.

Wim Cremers
Brabanders zijn ondernemend, initiatiefrijk en steken graag zelf de handen uit de mouwen. Een goed voorbeeld van deze mentaliteit is Wim Cremers. Hij bewijst dat burgers met elkaar meer kunnen dan enige overheid ooit voor elkaar zal krijgen. Wim zet zich zijn hele leven al in voor de gemeenschap. Hij is secretaris van het platform (al 10 jaar!) en doet dit ontzettend goed. Daarnaast is hij bestuurslid bij de buurtvereniging, die veel organiseren voor de kinderen. Hij is klaar-over bij de school. Hij is vrijwilliger geweest voor de carnaval, ook een Brabantse aangelegenheid. Hij doet het onderhoud van de insectenmuur (een natuurproject in dit dorp, ook door hem vorm gegeven). Ook heeft Wim zeer actief meegeholpen bij het herstellen van Brabants cultuur historisch erfgoed, het prisonneke in Dorplein. Naast deze activiteiten doet hij nog veel ad hoc klusjes. Hij is betrouwbaar en zal altijd helpen.

De familie Verbeek
Deze mensen hebben echte naastenliefde. Ze doen veel voor een ander, zonder dat dit gezien wordt. Zij hebben de zorg op zich genomen voor een gehandicapt kind, dat niet hun eigen kind is. Ieder weekend halen zij het kind op. Zij hebben hiervoor een invaliden bus aangeschaft. Mensen die zo onzelfzuchtig en zo langdurig en structureel een verantwoording aangaan, verdienen deze nominatie.

Wij hebben een aantal zeer maatschappelijk betrokken mensen in ons dorp.

Riek, Wim en fam. Verbeek; dank voor jullie inzet en ga vooral zo door!

Wim Brabander 2

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.