Dorplein in de Canon van Lammers

In De Canon van Lammers gaat acteur en vooral Brabander Frank Lammers op zoek naar de historie van Brabant. Hij doorkruist de provincie met zijn oude Landrover. Laat zich verrassen door minder bekende gebeurtenissen in Brabant.

Op 23 november 2014 was Frank Lammers  in Budel-Dorplein en ontdekte daar dat dit dorp niet had bestaan zonder twee Waalse broers en hun industriële plannen. Vervolgens bezoekt hij in Vught het voormalige hoofdkwartier van Frederik-Hendrik tijdens de Tachtigjarige Oorlog Ten slotte leert hij in Terheijden wat Lodewijk Napoleon als eerste Nederlandse koning heeft betekend voor Brabant.

Bekijk uitzending!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.