Hondenpoep

Hondenpoep op de stoep, loslopende honden en stankoverlast: veelgehoorde klachten die ook binnen de gemeente Cranendonck spelen. Dit bleek onder andere uit de enquête ‘Waar staat je gemeente?’, die in het najaar van 2013 onder de inwoners is verspreid.

Om deze reden is onlangs een start gemaakt met toezicht op hondenoverlast. Wekelijks voert een aantal buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) controles uit op bij de gemeente bekende locaties waar hondenoverlast is.

Meldingen en controles
De boa’s voeren de controles uit in opdracht van Stichting Stadswacht Helmond. Zij verzorgen de controles op locaties die naar aanleiding van meldingen bij de gemeente bekend zijn. De dienstdoende boa’s verzorgen de controles in uniform. Bij overtredingen treden zij waarschuwend op en wordt in overleg met de gemeente handhavend te werk gegaan. Mocht u een melding van een hondenoverlastlocatie willen doen, dan kan dit via het mailadres info@cranendonck.nl onder vermelding van ‘Melding hondenoverlast’.

Poepende Hond

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.