Stichting tot behoud van het Sint Jansgasthuis in Weert

sjg

Recentelijk is duidelijk geworden dat in het kader van bezuinigingen in de zorg het voortbestaan van de Spoedeisende Hulp van het Sint Jans Gasthuis in Weert bedreigd wordt. Als dit zou gebeuren wordt daarmee ook het voortbestaan van de overige afdelingen van het SJG onzeker.

In de gemeenten Cranendonck, Leudal, Nederweert en Weert vallen ruim 100.000 mensen terug op de voorzieningen van het SJG in Weert. Sluiting heeft niet alleen grote consequenties voor de inwoners maar zeer zeker ook voor het vestigingsklimaat voor nieuwe inwoners en ondernemingen. Bovendien komen er veel arbeidsplaatsen op de tocht te staan.

Om deze zeer onwenselijke ontwikkeling te keren is er onlangs de Stichting tot behoud van het Sint Jans Gasthuis opgericht. De stichting zal zich presenteren op dinsdag 9 september om 19.30u in het ’t Kwintet, Boshoverweg 57 6002 AM te Weert. Belangrijke onderwerpen die toegelicht zullen worden zijn onder andere wat de consequenties van (gedeeltelijke) sluiting zijn, welke rol verzekeraars hierin spelen en waar verzekerden op kunnen letten bij het afsluiten van een polis.

Voor deze bijeenkomst zijn de media en de politieke partijen in de gemeenten Cranedonck, Leudal, Nederweert en Weert, alsmede vertegenwoordigers van werknemers en werkgeversorganisaties uit de regio uitgenodigd. Uiteraard zijn geïnteresseerde bewoners van harte welkom deze avond bij te wonen. Gezien het belang voor alle betrokkenen in de regio, hoopt men op een ruime belangstelling.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.