Beleef, Ontdek en Speel!

Wijfelterbroek

In het staartje van de zomer kun je tijdens een leuke activiteitenmiddag de natuur van Grenspark Kempen~Broek op allerlei manieren beleven.
Kom zondag 14 september 2014 tussen 13.00 en 17.00 uur naar de Smeetshof aan de Smeetshofweg tussen Weert (NL) en Bocholt(B).
De diverse organisaties en verenigingen, actief in het natuurgebied, slaan de handen ineen en organiseren daar een zeer afwisselende activiteitenmarkt.

De entree is gratis en het aanbod is zeer gevarieerd.

Beleef, Ontdek en Speel! (BOS): Dat is de kern van deze eerste BOS-dag vol uitdagend natuurplezier voor jong en oud(er).

 

Van Blotevoetenpad tot en met waterdiertjes scheppen.
Tijdens de BOS-dag kan je met het hele gezin actief meedoen. Je kan als ouder natuurlijk ook gewoon genieten op ons terrasje terwijl de kinderen zich uitleven. Er zullen verschillende kraampjes worden opgesteld door de deelnemende natuurpartners. We sommen ze even voor je op:
• Blotevoeten pad (Natuurmonumenten)
• Bomen onderzoeken (Limburgs Landschap vzw)
• Borstels maken (Werkgroep ISIS vzw)
• Braakballen pluizen en zonnewaarnemingen (Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde)
• Kleine beestjes en Dood doet leven (ARK Natuurontwikkeling)
• Sporen zoeken (Regionaal Landschap Kempen en Maasland)
• Voerderplankjes / nestkastjes bouwen (Natuurpunt)
• Waterdiertjes scheppen (Natuur- en Milieucentrum De IJzeren man)

Samen aan de slag
De BOS-dag wordt voor de eerste keer georganiseerd. Dat gebeurt door de diverse “groene partners” die in Kempen~Broek de natuur beheren of de educatie verzorgen. Samen hopen zij te bereiken dat het kind èn de volwassene in een leuke combinatie van beleving, ontdekking en spel verwonderd raken van de kracht en pracht van natuurgebied Kempen~Broek.
Doe mee met BOS!
De activiteitenmiddag is gratis toegankelijk en speelt zich af tussen 13.00 en 17.00 uur. Voor een enkele activiteiten wordt een vergoeding van de materiaalkosten gevraagd. Behalve de entree is ook het parkeren gratis. Natuurlijk kan je ook vrijblijvend genieten van een wandeling door het omliggende natuurgebied vol reeën, libellen, spechten, bevers en vlinders.

Grensoverschrijdende locatie
Smeetshof is gastheer en dit infocentrum is gelegen aan de Smeetshofweg tussen Bocholt (B) en Weert (NL), op de Belgisch-Nederlandse grens. Van hieruit kunt allerlei wandel- en fietstochten of excursies ondernemen. Parkeren van auto’s is mogelijk maar wij hopen dat u vooral te fiets komt.

Vlinder

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.