TT 2014 groepsfoto

Op 5 september gaat onze Burgemeester, mevrouw Vermue, de Mont Ventoux per fiets beklimmen.

Maar wat wellicht niet iedereen weet is dat er onder de 7  “Cranendonckers” die met de Toon’s Toppers 2014 de Mont Ventoux op 4 en 5 september 2014 gaan bedwingen, ook drie kanjers uit Budel-Dorplein komen.

Jules Geurts en Gerrian Geurts-Gerritsen gaan op 5 september proberen de berg fietsend te beklimmen.
Gemmy Wilens gaat op 4 september al wandelend naar boven.

 

Hieronder hun verhaal.

Jules Geurts (51)
Om samen met mijn vrouw door de beklimming van de Ventoux de blik voor de toekomst weer omhoog te richten, en zodoende fondsen te werven voor onderzoek.

Gerrian Geurts-Gerritsen (49)
Sport is altijd heel belangrijk geweest voor mij. Als kind al was ik bijna dagelijks in het zwembad te vinden. Op mijn elfde kreeg ik mijn eerste racefietsje. Daarna volgden lange tochten in Zuid Limburg en Frankrijk, samen met mijn man. Toen er kinderen kwamen ben ik begonnen met hardlopen. Na enkele halve en twee hele marathons ging ik mijn grenzen verleggen naar de ultieme sport: de triatlon. Een kwart en een halve triatlon zaten in de planning toen ik de dag na een fietstour van meer dan 200 km in Zuid Limburg de diagnose borstkanker kreeg. Na de behandelingen ging ik alweer snel bergopwaarts. Nog enkele meters van de top verwijderd brak het noodweer opnieuw los. De tweede beklimming verliep zeer moeizaam en de top kwam maar niet in zicht. Rugzak en tegenwind waren veel zwaarder dan de eerste keer. In september ga ik symbolisch aan mijn derde beklimming beginnen. Ditmaal de Mont Ventoux. Deze Kale Berg met al zijn ontberingen is voor mij een symbool geworden voor het traject dat wij als gezin hebben doorlopen. Als ik het red om boven te komen ga ik symbolisch de sleutel van een stuk verleden letterlijk van de berg gooien……………………Ik verheug me al op de afdaling.

Gemmy Wilens (58)
Even voorstellen:
Ik ben Gemmy Wilens. Getrouwd, moeder, schoonmoeder en oma. Het jaar 2013 was verschrikkelijk voor mij, maar ook voor mijn gezin.
Ik wil nu iets afsluiten, opnieuw beginnen, uit het dal, “over de top”! Voor mezelf, maar ook voor mijn gezin! Het zijn mijn toppers!
Eind januari 2013 ging ik naar de huisarts. Na heel wat onderzoeken en doktersbezoeken kreeg ik op 22 maart 2013 de diagnose borstkanker. Wat ziet het leven er dan ineens anders uit! Weg is het leven van alledag, het vertrouwde, het zekere. Ineens ben je van een actieve, full-time werkende vrouw, overgeleverd aan artsen en sta je met de rug tegen de muur.
Je komt in een achtbaan terecht en je kunt niet uitstappen. Dokters, verpleegsters, mammacare-verpleegkundigen, operaties, radio-therapeuten, bestralingen. Ook man, kinderen, schoondochter, kleinkind, familie, vrienden en vriendinnen, collega’s worden meegesleurd. En wat leer je jezelf en de mensen om je heen op een andere manier kennen. Wat ga je anders in het leven staan. En wat gaan mensen verschillend met deze vreselijke ziekte om.
Na de operatie in april en bestralingen in mei en juni 2013 kwam een periode van herstel. Geweldig! Re-integreren op het werk, conditie opbouwen bij Brechtje (oncologisch fysio-therapeute). Het leek zo mooi. Maar ik bleef moe. Ik ging aan mezelf twijfelen. Tot ik begin september 2013 weer in de MRI-scan moest. Opnieuw kreeg ik de diagnose borstkanker. Het leek nu wel monopoly. “Ga terug naar Start”!
Weer 2 operaties. Daarna ging de wond van de amputatie in- en uitwendig ontsteken en moest ik in december nog een keer geopereerd worden.
Gelukkig is dit vreselijke 2013 overgegaan in een hoopvol 2014! Alles ziet er nu goed uit en ik wil deze periode afsluiten en opnieuw beginnen. Om bij monopoly te blijven: “Kans”!
Ik wil naar de top van die berg, ik wil uit het dal klimmen. Dat is mijn sportieve doel! Ik wil mijn negatieve energie van 2013 op de top van die berg achterlaten en een heleboel positieve energie voor 2014 en nog heel veel jaren daarna meebrengen.
Met de Toon’s Toppers 2014 hebben we hard getraind om met 6 wandelaars en 12 fietsers de Mont Ventoux te beklimmen. Met zijn allen hebben we dit prachtige doel voor ogen. We hopen dat we op jullie steun mogen rekenen en dat daardoor heel veel mensen met kanker nog een kans krijgen! Dit kan alleen als er voldoende geld voor onderzoek beschikbaar is. Dat is ons Groot Verzet tegen Kanker.
Van het sponsorgeld gaat 60% naar het KWF en 40% naar het Toon Hermans Huis in Weert. Na vorig jaar weet ik dat beide van “levensbelang” zijn!

Toons Toppers

 

Alle Toons Toppers heel veel succes!

 

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.