Mont Ventoux

Twaalf fietsers en zes wandelaars zijn samen Toon’s Toppers 2014. Het fiets- en wandelteam van het Toon Hermans Huis Weert dat bestaat uit mensen die allen op een of andere wijze met kanker te maken hebben gehad. In hun familie, bij vrienden of zelf. Achttien mensen die samen een bijzonder traject aangaan en op weg zijn naar de beklimming van de Mont Ventoux op 4 en 5 september van dit jaar.

Het tweede jaar Toon’s toppers
Het Toon Hermans Huis organiseert nu voor het tweede jaar dit fiets en wandeltraject. Hiermee ondersteunt het huis eenieder die in relatie tot de ziekte kanker een ultieme uitdaging aan wil gaan, namelijk fietsend of wandelend de top bedwingen van de zo gevreesde Mont Ventoux. Elke deelnemer met een eigen verhaal, een eigen doel! De deelnemers vormen samen Toon’s Toppers. Tevens is het traject een sponsoractie ten bate van de stichting Mont Ventoux, “groot verzet tegen kanker”.

Ondersteuning KWF en lokale doelen
De stichting ondersteunt  zowel het KWF als lokale doelen (onder meer het Toon Hermans Huis Weert, stichting Haarwens, Wensambulance). Alle deelnemers zijn, mede door hun eigen ervaringen, tot op het bot gemotiveerd om de top te halen. Ze trainen inmiddels regelmatig  fietsend en wandelend gezamenlijk, in en rond om Weert en ook in het zuiden van Limburg. Daarnaast organiseren ze verschillende acties om geld in te zamelen.

Burgemeester Vermue op de fiets
Bijzondere deelnemer dit jaar is Marga Vermue, burgemeester van Cranendonck. In 2012 deed ze al mee met de lange afstandsfietstocht ten bate van het Toon Hermans Huis. Nu in 2014 gaat ze tevens de uitdaging aan om de Mont Ventoux te beklimmen.  Marga Vermue: “Het is de eerste keer dat ik deze steile berg ga bedwingen. Een grote uitdaging waar ik stiekem wel een beetje tegenop zie. Aan de andere kant is dit niets als je beseft waarmee mensen met kanker moeten (leren) omgaan. Met dit in mijn achterhoofd belooft het een heel bijzondere ervaring te worden. Uit Cranendonck doen naast mij, nog zes andere fietsers mee. We hopen zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen. Geld voor het KWF dat voor het grootste deel direct naar het toon Hermanshuis gaat. Dat voelt goed, daar zet ik me graag voor in!”

Meer informatie
Voor meer informatie www.toonhermanshuisweert.nl en Facebook Toon’s toppers2014. Wilt u hen steunen? Ga naar www.grootverzettegenkanker.nl  team Toon’s Toppers. Alle opbrengsten gaan voor 40 procent naar het toon Hermans huis en 60% naar onderzoek ter genezing van kinderkanker.

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.