Cranendonck Actief!, CDA Cranendonck en VVD zijn bereid samen verder te gaan en te werken aan de vorming van een nieuw college voor de gemeente Cranendonck.

Dit is de uitkomst van gesprekken die Cranendonck Actief! afgelopen week heeft gevoerd met de andere politieke partijen die meededen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De gesprekken vonden plaats in een constructieve sfeer. Uit deze gesprekken kwam de wens naar voren om een coalitie te vormen uit de drie partijen die winst behaalden bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Zetelverdeling
Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 haalde Cranendonck Actief! 6 raadszetels. Dat zijn er 3 meer dan in 2010. CDA Cranendonck steeg van 3 naar 4 zetels en de VVD bleef gelijk met 2 zetels. Deze laatste partij kreeg echter wel meer stemmen dan vier jaar geleden.

Bestuursakkoord
Cranendonck Actief!, CDA en VVD gaan nu werken aan een bestuursakkoord. Op basis hiervan worden vervolgens de wethoudersposten ingevuld.

Budel-Dorplein is benieuwd of het nieuw te vormen college voldoende de belangen van haar dorp gaat behartigen. Ze hebben het alle drie beloofd, dus we gaan het met vertrouwen tegemoet.

 

Uitslag gemeenteraadsverkiezing Cranendonck 2014

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.