Buurtplatform Dorplein Uniek bestaat 10 jaar.

www.dorpleinuniek.nl is vernieuwd.

 

Daarom wordt op elk adres in Budel-Dorplein een pen bezorgd.

Dorpleinuniek 10 jaar

In februari 2014 is het 10 jaar geleden dat Buurtplatform Dorplein Uniek, toen nog Buurtbeheer, van start ging.

Buurtbeheer werd door de gemeente Cranendonck in het leven geroepen om bewoners mee te laten denken over allerlei zaken die spelen in hun omgeving. In eerste instantie waren het vooral kleine zaken die gerealiseerd werden. Bankjes, snoeien van bomen en het repareren van stoeptegels.Maar ook niet materiele zaken kwamen aan bod. Hoe moest de gemeente omgaan met Buurtbeheer? Bij welke ambtenaar konden we terecht voor een vraag?

Gaandeweg werden de onderwerpen “zwaarder”. De bankjes werden een zonnewijzer, een educatieve grondwatermeter en een insectenmuur. Een complete wandelroute werd ontwikkeld. Ook DIC kwam op ons af, om maar eens een voorbeeld te noemen.

Onder leiding van Chris Vaes (coördinator gemeente) startte de eerste groep vrijwilligers van 13 vaste mensen. Vaak in projectverband aangevuld met vrijwilligers uit Dorplein, Heemkundekring en IVN. De eerste voorzitter werd Roelant Gerrits. Toen die verhuisde werd Wimke Houthuijzen voorzitter en werd Herm Meeuwissen coördinator Buurtbeheer.
Op dit moment is Tjarve Jochems voorzitter van Buurtplatform Dorplein Uniek en is Claire Haarmans de coördinator vanuit de gemeente. Dorplein Uniek telt zo’n 15 vaste vrijwilligers. Bij de uitvoering van projecten kan steevast een beroep gedaan worden op vele “losse” vrijwilligers vanuit het dorp.

 

Website vernieuwd

Vanaf 2006 heeft Dorplein Uniek een eigen website. Doel: allerlei nieuws over Dorplein melden.
Vanaf januari 2014 is www.dorpleinuniek.nl geheel vernieuwd. Een nieuw uiterlijk en een nieuwe “webhoster”. Neem eens een kijkje.

De website is weliswaar gemaakt onder de vlag van het Buurtplatform maar is er voor alle Dorpleiners. Dus heb je nieuws dat bestemd is voor heel Dorplein? Stuur een mailtje naar prdorpleinuniek@chello.nl. Liefst met een foto erbij (onder hoge resolutie).

Tot ziens op www.dorpleinuniek.nl

Heb jij een “NEE-NEE” sticker op je brievenbus, en wil je toch een pen ontvangen? Stuur even een mailtje naar prdorpleinuniek@chello.nl (met naam en adres) en je ontvangt alsnog een pen.

 

 

 

 

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.