Toegangspoort Kempen~BroekJR

Realisatie onthaalpunt Kempen~Broek in De Schakel

Vanaf dit voorjaar wordt er een onthaalpunt voor het Grenspark Kempen~Broek gerealiseerd in het gemeenschapshuis De Schakel in Budel-Dorplein. Met de realisatie van een onthaalpunt in gemeenschapscentrum De Schakel ontstaat er een toegangspoort voor het Grenspark Kempen~Broek binnen de gemeente Cranendonck.  Daarmee wordt de noordkant van het kanaal de Zuid-Willemsvaart ontsloten. Het voorstel is in samenwerking met het Projectbureau Kempen~Broek, het bestuur van Stichting De Schakel, Buurtplatform Dorplein Uniek en de gemeente Cranendonck tot stand gekomen.

Bijzonder dorp
Budel-Dorplein is een bijzonder dorp in Nederland omdat dit dorp de UNESCO status ‘beschermd dorpsgezicht’ heeft.

Het onthaalpunt dat nu ingericht wordt bestaat uit een combinatie van cultuurhistorie en natuur en kan het bijzonder verhaal van Budel-Dorplein visueel en tastbaar vertellen in De Schakel.

In samenwerking met Stichting Natuurmonumenten, Stichting ARK, het projectbureau Kempen~Broek, Heemkundekring Baronie van Cranendonck en VVV Cranendonck worden er nieuwe recreatieve routes ontwikkeld om het gebied Ringselven/De Hoort te ontsluiten in combinatie met de bijzondere cultuurhistorie van Budel-Dorplein.
Meer bezoekers aan dit gebied

Met de realisatie van een onthaalpunt in De Schakel lift de gemeente Cranendonck mee met alle communicatiekanalen van het Grenspark Kempen~Broek. Hierdoor wordt het recreatieve aanbod vergroot en trekt Cranendonck meer bezoekers die hoogstwaarschijnlijk ook langer verblijven. Dat is goed voor de lokale economie.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.