Herfst

Het jaargetijde dat we vaak een spinnenweb zien, dat gesponnen is tussen takken of lange grassprieten en glinstert in de herfstzon.

Het is ook het jaargetijde dat de spin de beschutting van ons huis opzoekt, waardoor we vaker met ze worden geconfronteerd.

Heel onterecht vinden we spinnen vaak, eng en vies. Als we aan spinnen denken, denken we aan spookhuizen en enge verhalen.

Vroege Vogels heeft van de meest voorkomende spinnen een mooie kaart gemaakt, deze kaart is uitgebracht voor de nationale spinnen telling. Gebruik deze kaart om eens met andere ogen naar de wonderbaarlijke wereld van de spin te kijken. Als je goed kijkt dan zal je zien dat spinnen niet eng of vies zijn maar prachtig gebouwd met mooie kleuren.

Han Herweijer heeft een interessante videoclip gemaakt van een nest spinnetjes. Op het deksel van zijn vuilnisbak zaten twee vreemde gele klontjes. Toen hij de klep bewoog begonnen de klontjes plots te leven . . . . waarschijnlijk protectie tegen bijvoorbeeld vogels? I.p.v. 1 grote hap 100 kleinere hapjes . . . .

SPINNEN zoekkaart!

Vroege Vogels Spinnen!

Tekst Frans Soers

Foto Mathijs Roosen

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.