Mogelijk komt er een 3+ groep bij basisschool St. Andreas.

Start 3+ groep in Budel-Dorplein

Om de lege lokalen van dependance kleurrijk, door het vertrek van de asielzoekers in augustus 2012, op te vullen wil basisschool St. Andreas een 3+ groep starten.

In deze groep zouden gedurende een aantal dagdelen per week, kinderen die 3 jaar zijn, op een heel speelse wijze al kunnen worden voorbereid op het basisonderwijs. Deze vorm van onderwijs, Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE), Deze 3+ Groep of VVE, levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de taal, de woordenschat en het getalbesef van de kinderen. En dat zorgt er voor dat deze kinderen al een beetje een voorsprong hebben als ze naar de basisschool gaan.

Omdat een basisschool zoiets niet zelf mag opzetten is er samenwerking gezocht met ‘Peuterdorp’. Deze organisatie verzorgt in Cranendonck het peuterspeelzaal werk.

Tevens is er contact gezocht met wethouder Strik om te kijken of de gemeente bereid is om de gebouwen van Kleurrijk te laten staan en dit initiatief middels ‘subsidie voor Peuterspeelzaal werk’, financieel te ondersteunen.

Begin februari hebben ‘Peuterdorp’, St.Andreas, wethouder Strik en de desbetreffende ambtenaar zich achter dit initiatief geschaard!

De gemeente is nu bezig met de voorbereidende werkzaamheden. Als de gemeenteraad instemt kan men aan de slag.
St. Andreas en ‘Peuterdorp’ zijn bezig met de inhoudelijke en organisatorische voorbereidingen.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.