Ongetwijfeld kent niet iedereen Twan van de Meerendonk als baas van de onderhoudsmonteurs op de afdeling walserij (“pletterij”) van de zinkfabriek. Maar misschien wel als “snel”wandelaar door Dorplein, later met wandelstok en vervolgens met rollator.

Net zo markant als hijzelf was, is ook het gebouwtje waar hij eigenaar van was, het prisonneke in Budel-Dorplein. Het monumentaal gebouwtje dat hij kocht van de zinkfabriek, is een veel bezochte bezienswaardigheid in Budel-Dorplein. Twan gebruikte het voor opslag van spullen. Momenteel wordt het gerestaureerd. Helaas kan hij het eindresultaat niet meer meemaken.

Niet alleen het prisonneke had hij als zichtbare herinnering aan de oude zink. In zijn tuin en rondom het gevangenisje had hij tal van attributen die vroeger op de zinkfabriek gebruikt werden. Hij kon precies vertellen waarvoor een bepaald voorwerp gebruikt werd.

Twan van de Meerendonk overleed dinsdagmiddag 22 januari 2013 op 86 jarige leeftijd. Hij was al een tijdje “aan de sukkel”.

Zaterdag 26 januari 2013 wordt Twan herdacht in de mis van 18.00 u. in de parochiekerk St. Jozef in Budel-Dorplein. Maandag 28 januari 2013 om 10.30u is de uitvaartmis en begrafenis op het kerkhof van Dorplein.

Buurtbeheer Dorplein Uniek wenst zijn vrouw Petra en familie veel sterkte.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.