Zes inwoners uit de gemeente Cranendonck, waaronder Frans Soers uit Budel-Dorplein, zijn op 3 januari jl. geëerd als “Inwoner van het Jaar”.

Award (“twee personen die een eenheid vormen”) Foto: F. Soers

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente kregen zij een award uitgereikt en een mooie bos bloemen.

De andere “inwoners van het jaar” waren Jan Valkenburg (Maarheeze) wegens 40 jarig lidmaatschap van Fanfare de Poort van Brabant, Bulander Gerard van Maasakkers, Carla van der Sanden vanwege haar vele vrijwilligerswerk voor o.a. de basisschool in Soerendonk, Noud van Leeuwen uit Budel-Schoot en Mia Claes uit Gastel (voorzitter bestuur ouderenbond en Rode Kruis).

De Award voor de vereniging van het jaar ging naar Motoball vereniging Budel (organisatie Keverweekend).

Frans Soers (Budel-Dorplein) is lid van Buurt platform Dorplein Uniek, werkgroep DIC en is al 30 jaar de Sinterklaas van Dorplein en mede organisator van:

  • De tocht ‘Gluren bij de Buren’, waarbij mensen uit de buurgemeenten een avond konden beleven met voordracht en rondleiding, met bezichtiging van vele monumenten, in Budel-Dorplein.
  • Open Monumentendag 2012, waar Dorplein beschermd dorpsgezicht werd gevierd.

En was betrokken bij het ontwerp en de realisatie van:

  • De Zonnewijzer
  • De Educatieve grondwaterpeilmeter
  • De Insectenmuur

Deze objecten zijn allen in Budel-Dorplein te zien.

Hij voelt zich door de benoeming een representant van alle vrijwilligers, vele tientallen misschien wel meer dan honderd, die zich ingezet hebben voor de realisatie van deze activiteiten in Dorplein.

In Budel-Dorplein wordt bijna nooit tevergeefs een beroep gedaan op iemand om zijn / haar talenten geheel belangeloos in te zetten voor de gemeenschap.

Lees ook Artikel ED!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.