Zinkfabriek Nyrstar viert 120-jarig bestaan en schenkt cadeau aan Budel-Dorplein

Tijdens de opening van Open Monumentendag 2012 heeft Nyrstar een geschenk gegeven aan Budel-Dorplein. Onder toeziend oog van vele bezoekers overhandigde Algemeen Directeur van de zinkfabriek, de heer Francis Terwinghe, één van de informatieplaquettes bestemd voor de Wandelroute ‘Le Project de Dorplein’. De wandelroute langs monumenten en andere bijzondere objecten in Dorplein beschikt nu over fraaie informatieplaquettes die de bezoeker informatie geven over het object. Een QR-code op het informatiebordje linkt de bezoeker naar een website waarop aanvullende informatie beschikbaar is. Met zowel een zinkfabriek die dit jaar 120 jaar bestaat, een erkenning van Dorplein als ‘beschermd dorpsgezicht, als de opening van de Open Monumentendag, werd dit een feestelijke dag.

De heer Terwinghe meldde: “Ik ben blij dat ik hier voor u sta en een bijdrage kan leveren aan deze Open Monumentendag 2012. Niet alleen doordat de zink een bijdrage heeft geleverd aan de historie van Dorplein, maar ook omdat het dit jaar 2012, precies 120 jaar geleden is dat de oprichters hier een zinkfabriek zijn gestart. 120 jaar historie bijeengepakt in een dorp. Diverse markante monumenten herinneren ons aan die jaren. Waar komen we vandaan, wat hebben we gebouwd en verder ontwikkeld en waar staan we nu.”

Door reeds 120 jaar onderdeel te zijn van de gemeenschap leek het Nyrstar dan ook gepast om een geschenk te geven aan het dorp. Daarbij is gekozen voor de sponsoring van het plaatsen van informatiebordjes bij de monumenten van de Wandelroute Le Projet de Dorplein. Omdat Nyrstar deze reeds sponsorde in 2007 was dit natuurlijk de kers op de taart. Terwinghe: “Met de overhandigen van het symbolische informatiebordje van de ‘Witte Villa’, feliciteren we de Gemeenschap Dorplein met zijn mooie Wandelroute, het ‘beschermde dorpsgezicht’ en de hechte gemeenschap die het kent.”


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.