Persbericht

Informatieavond DIC van 26 januari 2012 wordt verplaatst.

De informatieavond over het DIC van 26 januari wordt verplaatst naar een later tijdstip. Aanleiding voor deze verplaatsing is het geluidseffectonderzoek dat deze week is afgerond. De gemeente wil de resultaten van dit onderzoek eerst nader bespreken met deskundigen. Het uitstel van de informatieavond is met de overlegroep DIC/Budel-Dorplein afgestemd. Wanneer de informatieavond wel zal zijn, is nu nog niet duidelijk.

Met name de invoergegevens en de interpretatie van de resultaten van het geluidsonderzoek vragen om nader overleg met de deskundigen. Wethouder Manders: ´Duidelijkheid en zorgvuldigheid over de resultaten van het onderzoek zijn voor ons belangrijker dan snelheid. Vliegtuiglawaai en daarmee dit onderzoek is namelijk van groot belang voor Budel-Dorplein. Dat is tijdens het overleg met overleggroep van afgelopen maandag nog duidelijker geworden. Afgelopen maandag hebben we uitgebreid gesproken over onze samenwerking. Zowel de gemeente als de overleggroep zien voldoende aanknopingspunten om het overleg voort te zetten. Zodra er duidelijkheid is over het geluidsrapport, pakken we het overleg met de overleggroep dan ook weer op.´ Ook voor de informatieavond wordt een nieuwe datum gepland. Wanneer dat is, is nu nog niet duidelijk.


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.