Op 7 juli 2011 vindt er in de Schakel in Budel-Dorplein een ingelaste adviescommissie van de gemeenteraad plaats over het D.I.C. (Duurzaam Industriepark Cranendonck).

Tijdens deze commissie presenteert het college van Burgemeester en Wethouders de resultaten van het nadere onderzoek naar met name de externe veiligheid van Kempen Airport, de veiligheid van bedrijven, de controle op naleving van de veiligheidsregels en het toezicht hierop. Ook wordt een mogelijk alternatief plan voor met name de zogenaamde driehoek gepresenteerd en gediscussieerd over de randvoorwaarden, het alternatieve plan en het vervolgtraject.

Op dinsdag 22 maart jl. organiseerde de gemeente Cranendonck een informatieavond over het Duurzaam Industriepark Cranendonck (DIC). Tijdens deze informatieavond bleek dat er vooral zorgen en vragen waren over de driehoek, het meest westelijke puntje van het plan. Deze vragen gingen met name over de veiligheid, de vliegroutes van Kempen Airport en over de afstand van de nieuwe bedrijven tot de woningen. Naar aanleiding van de informatieavond en de discussie in de gemeenteraad van 29 maart jl. heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om deze aspecten nader te verkennen. Ook is achter de schermen hard gewerkt aan een mogelijk alternatief plan voor met name de driehoek. In dit plan gaat de vliegroute van en naar Kempen Airport niet over, maar om het bedrijventerrein heen. Ook is de groenstrook aan de meest zuidelijke rand van de driehoek fors vergroot en zullen de bedrijfsgebouwen binnen het aangewezen gebied van het beschermd dorpsgezicht worden gesitueerd in het groen van een campusachtige omgeving. Met het nieuwe plan komt het college van Burgemeester en wethouders tegemoet aan de vragen en zorgen van de inwoners en raadsleden.

De vergaderingen van de adviescommissie vinden normaal gesproken plaats in De Smeltkroes. Omdat De Smeltkroes op 7 juli niet beschikbaar is, wijkt de adviescommissie uit naar De Schakel. De vergadering start om 19:30 uur. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de adviescommissie van de gemeenteraad bij te wonen.

Aan insprekers – mits ruim van te voren aangemeld – is zoals gebruikelijk voor het behandelen van het onderwerp ieder vijf minuten gegeven.
Er zijn thans, voor zover bekend, zes insprekers.

Raadspresentatie 07-07-2011-1

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.