Oproep van de Kerngroep Dorplein


Dorpleiners KOM OP voor dat er met onze voeten gespeeld wordt!

Twee avonden waarop u perse aanwezig moet zijn: 16 maart2011 en 22 maart 2011.

De Gemeente houdt op  22 maart 2011 om 19.30 uur een informatieavond over DIC. In de Smeltkroes te Maarheeze. Een aantal inwoners van Dorplein zal daardoor misschien niet aanwezig kunnen zijn. Een ongelukkige keuze van de Gemeente. Dorpleiners: toch in grote getale komen! We hebben de indruk dat er op deze avond in korte tijd een groot aantal voor Dorplein zeer belangrijke onderwerpen wordt doorgejaagd. Veiligheid. Vliegen. Verkeer. Afstand. Dorpsgezicht. Met als strekking: zoals we het nu presenteren gaat het gebeuren! Op vragen zal geantwoord worden. Maar er is geen tijd voor een inhoudelijke discussie die door de Gemeente nadrukkelijk is beloofd. Het is ook niet de inspraak die de Kerngroep bij de Gemeenteraad heeft aangevraagd. De Kerngroep krijgt op deze avond geen kans het hele verhaal namens Dorplein te doen. Desondanks: kom ook allemaal op 22ste maart naar de Smeltkroes! Hoe meer inwoners er zijn, des te beter we ons punt kunnen maken!

Maar eerst: DORPSBERAAD

We moeten ons als Dorp dubbel en dwars op deze informatieavond voorbereiden. Daarom is er eerst een Dorpsberaad. Op woensdag 16 maart in De Schakel om 19.30 uur. In feite zouden alle dorpsinwoners daar moeten zijn (oud en nieuw Dorplein). Kom dus, ook al moet je er iets anders voor verzetten!

De Gemeente laat op 22 maart ‘experts’ opdraven. Om over veiligheid te praten. En over vliegen en Kempen Airport. Misschien over risico’s  En vooral over de waarde van DIC voor de regio. Experts die Dorplein slechts uit theorie of helemaal niet kennen. Experts die vaak niet kunnen en willen ingaan op de vragen en argumenten van Dorpleiners.  Steekhoudende argumenten. Die nemen we als Dorpleiners eerst met elkaar door op 16 maart!   De Kerngroep Dorplein is het ook niet eens met het beeldkwaliteitplan voor DIC. Waarom? Dat bespreken we de 16de maart in De Schakel met u. Dat het van de Gemeente afhangt of het Beschermde Dorpsgezicht een wassen neus is of niet, lichten we de 16de maart ook toe.

DIC en alle gevolgen voor Dorplein. Dat is niet iets om in hoog tempo af te handelen als voorbereiding op het ter inzage leggen van het ontwerp bestemmingsplan en wat daar bij hoort. Nu kunnen de Dorpleiners duidelijk maken waar de schoen wringt, straks hebben we slechts zes weken om zienswijzen te geven op naar schatting een dikke zeshonderd pagina’s. Zienswijzen die de Gemeente zelf in eerste instantie beoordeeld. Nu is er nog tijd om duidelijk te maken dat zaken anders moeten en kunnen. We roepen heel Dorplein op om de 16de maart in De Schakel alles samen te bespreken en de 22ste maart in grote getale aanwezig te zijn in de Smeltkroes.
Het is kort dag, maar het gaat om de toekomst van Dorplein. We zien u hopelijk allemaal!

KOM OP

woensdag 16 maart 2011, 19.30 uur De Schakel

U MOET ERBIJ ZIJN

Het gaat over vliegtuigen en lawaai. En over industrie op de stoep of op afstand. We praten over verkeer voor de deur of buiten het dorp over DIC. Het gaat ook over uw veiligheidsbuffer en gezondheidsrisico’s. Behoud van natuur en emissie schadelijke stoffen komt aan de orde. Het gaat over het dorpbeeld dat Dorplein uniek maakt en de bescherming daarvan. Later niet zeggen: ’ik wist van niets’…op deze bijeenkomst krijgt u van de Kerngroep alle informatie die we hebben en bespreken we met z’n allen de situatie en de gevolgen. Onder ons… als Dorpleiners (oud/nieuw). Zodat we de 22ste op de informatieavond van de Gemeente met z’n allen kunnen discuteren en kritische vragen stellen!

VOOR NIET-DORPLEINERS: DANK VOOR UW STEUN…  DAT STELLEN WE ZEER OP PRIJS: MAAR DEZE VERGADERING WILLEN DE DORPLEINERS EVEN SAMEN ONDER ELKAAR HOUDEN!

KERNGROEP DORPLEIN: info@dorpleinhoek.nl / www.dorpleinhoek.nl


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.