Kempen Airport zint op verlengen proefvliegen boven Dorplein

Cranendonck,
Kempen Airport blijft in het voorjaar mogelijk langer ‘op proef’ de vliegroute over het dorp gebruiken. De eind november onaangekondigd begonnen test van drie maanden leidt tot lawaaiklachten van bewoners (de gemeente Cranendonck telde er tot dusver 34), maar het vliegveld is niet van plan de proef voortijdig te staken.

Integendeel, laat Inge Fransen van het familiebedrijf doorschemeren. “Dit is voor ons de enige manier om duidelijk te maken wat het dorp te wachten staat als de plannen voor het DIC (Duurzaam Industrieterein Cranendonck, red.) bij de zinkfabriek doorgaan.” Ze noemt de klachten uit het dorp ‘terecht’, maar vindt ook dat veel mensen nog onvoldoende doordrongen zijn van de gevolgen van het DIC voor het vliegverkeer. “En nu is het nog rustig, maar na de winter wordt er meer gevlogen en ook later (tot 20.00 uur, red.), terwijl omwonenden in hun tuin zitten. De overlast kan dan wel twee of drie keer zo groot worden.”

Gemeente vindt overlast vliegveld niet nodig!

Categorieën: NieuwsPolitiek

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.