Als iedere inwoner van Cranendonck vrijwillig iedere week een kwartiertje tijd zou besteden aan de kern waarin zij/hij woont, dan zouden we samen nog meer kunnen bereiken!

Vrij omgerekend betekent dat een kwartiertje per week ervoor zorgt dat er in Cranendonck 100 mensen full time met buurt, wijk, woonkern bezig kunnen zijn.

Zo werkt het natuurlijk niet. We moeten allemaal woekeren met onze tijd. Maar er is ook een tekort aan mensen en handen.  De Buurt- en Dorpsplatforms in Cranendonck komen bemanning tekort. De platforms hebben misschien niet de aantrekkingskracht van fitness, carnavalsverenigingen of voetbalclubs, maar ze vervullen een belangrijke taak.

De Buurtplatforms van Cranendonck zoeken supporters, leden en vrijwilligers die betrokken zijn bij hun leefomgeving. Iedereen is welkom, van jongeren tot senioren. Kortom iedereen die kan en wil meedenken over de eigen leefomgeving en iets wil doen. Maar wat is een Buurtplatform en wat doet het?  Lang niet iedereen weet dat.

Buurtplatforms hebben betrekking op alle aspecten van de directe leefomgeving en de invloed welke je als burger daarop kunt hebben. Wat houdt dat in?

De basis van Buurtplatforms is dat burgers een mening hebben over hun leefomgeving, de straat, de wijk en de woonkern.

De Platforms laten regelmatig van zich horen. Vergaderingen zijn openbaar. De burger met ideeën, vragen, opmerkingen, wensen kan zich melden en aanschuiven. Er is alle gelegenheid om betrokken te zijn.

Dorpsplatforms houden zich bezig met alles wat met de kern en haar inwoners te maken heeft. Het gaat om gezamenlijke dingen, niet om het individuele belang van een inwoner. Een buurtplatform kan een duidelijk advies geven aan de Gemeente over alles. Ze mag dat onverbloemd doen. Ze mag dat bij herhaling doen en steeds blijven aangeven hoe het Buurtplatform er over denkt. Maar… een buurtplatform is geen actiegroep, acties laat ze aan anderen over.

Aanvulling is nodig. Vers bloed. Extra energie. Ga eens praten met Buurtplatform.

Bezoek een bijeenkomst. Kijk wat je bevalt en wat je wilt veranderen in jouw kern: Budel, Màres, Zurrik, Schoot, Dorplein en Gastel.

Budel:    mariannehovens@hetnet.nl

Budel-Dorplein: w.cremers@chello.nl

Budel-Schoot: mienmaas@kpnplanet.nl

Gastel: h.philippens@chello.nl

Maarheeze: maresbuurtbeheer@gmail.com

Soerendonk: henniedriessen@online.nl 

of Herm Meeuwissen, coördinator buurtplatforms via h.meeuwissen@cranendonck.nl

Kijk voor meer informatie over de buurtplatforms, de activiteiten en de werkzaamheden op www.cranendonck.nl.

Categorieën: Mededelingen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.