Budel, 6 mei 2010

Gemeente Cranendonck vraagt Gemeente Weert om integrale  aanpak ontwikkeling haven aan Kempenweg te Budel Dorplein

Het college van burgemeester en wethouders van Cranendonck heeft in een brief aan het gemeentebestuur van Weert aandacht gevraagd om de ontwikkeling van de haven aan de Kempenweg te Budel-Dorplein niet als zelfstaand project te benaderen, maar om deze ontwikkeling juist integraal in relatie tot omliggende projecten op te pakken.

De gemeente Cranendonck pleit hierbij voor een meer gebiedsgerichte aanpak, waarbij de verdere ontwikkeling van de haven alleen dan wordt doorgezet indien de totale effecten op de leefomgeving van Budel-Dorplein in beeld zijn gebracht en in samenhang met de overige ontwikkelingen verder zijn uitgezocht.

Hoewel de gemeente Cranendonck in principe niet afwijzend staat ten aanzien van de verdere ontwikkeling van de haven, wil het college wel dat in het kader van de zorgvuldigheid en inpasbaarheid eerst nader onderzoek plaatsvindt naar de gevolgen van deze ontwikkeling. Het gaat daarbij met name om de effecten op de verkeersstromen om en door Budel-Dorplein als gevolg van de toename van het vrachtverkeer.

De vragen die hierbij in elk geval aan de orde dienen te komen zijn:

  • Wat zijn de te verwachten (extra) verkeersbewegingen over de weg die de ontwikkeling van de haven met zich mee gaat brengen?
  • Welke invloed heeft dit op het verkeer in de kern Budel-Dorplein?
  • Hoe kan worden gewaarborgd dat de toename van het verkeer niet via Budel-Dorplein afgewikkeld wordt, maar juist langs het kanaal, via Weert naar de A2?

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Cranendonck hoopt dat het versturen van deze brief aan de Gemeente Weert zal resulteren in een integrale aanpak van de diverse ontwikkelingen in deze omgeving.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.