05 november 2009

De onopgeloste moorden op Anouschka Weezenbeek en Wies Hensen uit Budel worden door misdaadjournalist Peter R. de Vries opnieuw onder de aandacht gebracht.

Hij hoopt zondagavond met een uitzending over de negentien jaar oude zaken alsnog een doorbraak te forceren.

De Vries denkt niet dat beide misdrijven, zo kort na elkaar in Budel, iets met elkaar te maken hebben. Dat concludeerde de politie in 1990 ook. “Ze worden echter nog steeds door iedereen aan elkaar gekoppeld. Wij laten zien dat het twee losse zaken zijn.”

De 32-jarige, lokaal bekende Wies Hensen werd op 30 augustus 1989 dood in een greppel in Budel gevonden. Arrestaties in die zaak hebben nooit tot veroordelingen geleid. Een half jaar na de dood van Wies verdween de 15-jarige Anouschka Weezenbeek toen ze een brief ging posten. Haar lichaam wordt op 12 februari 1990 pas teruggevonden in de Zuid-Willemsvaart.

Een van de details die De Vries voor het voetlicht brengt, is de anonieme tip die Anouschka kort voor haar dood over de moord op Wies Hensen heeft gegeven. Het meisje schreef daarin onder meer dat als duidelijk werd dat zij de informatie had verschaft, haar dit haar leven zou kosten. Kort erna werd ze inderdaad vermoord.

Een vriendinnetje van Anouschka vertelde de politie na haar dood dat de 15-jarige destijds de tipbrief op haar computer had geschreven. “Het is dus heel begrijpelijk dat de politie onderzocht of dat iets met elkaar te maken had. Wij spitsen ons echter toe op de zaak van Anouschka en denken dat het in de persoonlijke sfeer ligt. Dat onderbouwen we in de uitzending nader”, zegt De Vries.

Politie en justitie heropenden de zaak-Weezenbeek in 2005 met het uitloven van een beloning van 20.000 euro. Het cold-caseteam hield toen ook een 34-jarige man uit Soerendonk aan, maar moest hem al snel weer laten gaan. Hij was kort na de dood van de tiener, in 1990, ook al een keer opgepakt, maar de recherche kreeg ook toen het bewijs niet rond. Deze man speelt volgens de misdaadjournalist ook in zijn uitzending een rol.

Ook de moeder van het vermoorde tienermeisje doet haar verhaal. Zij is met haar man na de dood van haar dochter naar Spanje verhuisd. Ze konden het volgens De Vries eerder niet opbrengen om aan een uitzending mee te werken. Of de politie de zaak opnieuw oppakt, moet nog blijken. Er werken momenteel geen rechercheurs aan een van beide cold cases, laat een woordvoerster weten. De Vries hoopt echter op tips. Er is zondagavond ook een speciaal telefoonnummer van de politie beschikbaar voor nieuwe informatie over beide zaken.

Bron: Eindhovens Dagblad

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.