De Schakel ontvangt €25000 van het Oranje Fonds

 

Budel-Dorplein 25 februari 2009

GEMEENSCHAPSCENTRUM DE SCHAKEL ONTVANGT € 25.000,- VAN HET ORANJE FONDS

Gemeenschapscentrum De Schakel in Budel-Dorplein krijgt een bijdrage van max. € 25.000,- van het Oranje Fonds voor de herinrichting van haar accommodatie. Doel van het project is het gebouw aantrekkelijker en geschikter te maken, om nog beter te kunnen voorzien in de behoefte van de dorpsgemeenschap aan geschikte lokaalruimte voor allerlei activiteiten van mensen en verenigingen in Dorplein die daar incidenteel of op vaste basis behoefte aan hebben.
Om het gebouw aantrekkelijker te maken en weer meer gebruikers en dorpsbewoners, jong en oud, binnen te halen heeft het bestuur in 2007 een actieplan opgesteld. Het actieplan is tweeledig: enerzijds gericht op het opstarten van nieuwe activiteiten (o.a. dorpsmaaltijden, activiteiten voor jongeren, fifty-fit, lezingen en kerst-inns), anderzijds gericht op fondswerving om de update van het gebouw te financieren. Beide delen van het actieplan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, immers een onaantrekkelijk, verouderd gebouw nodigt niet uit om er activiteiten te beoefenen. Het bestuur is dan ook samen met alle gebruikers van het gemeenschapscentrum, verenigd in het Gebruikersoverleg, druk in de weer om de Schakel weer het bruisend, multifunctioneel ontmoetingscentrum van Budel-Dorplein te laten worden.

In het najaar van 2008 zijn diverse verbeterprojecten in het Gebruikersoverleg besproken en werden de prioriteiten vastgesteld. Mede dankzij de toegezegde subsidie van het Oranje Fonds wordt het nu mogelijk de eerste plannen te realiseren: het herinrichten van de voornaamste gebruikersruimten tot uitnodigende, gebruikersvriendelijke en veelzijdig inzetbare ruimtes, waarin de wensen van de verschillende doelgroepen optimaal gerealiseerd kunnen worden. In het Gebruikersoverleg zal niet alleen afstemming plaatsvinden om zoveel mogelijk maatwerk te kunnen leveren, ook zal een beroep gedaan worden op vakmanschap en daadwerkelijke hulp om e.e.a. zo kostenbewust mogelijk te realiseren.

De ambitie van dit project sluit prachtig aan bij de volgende uitspraak van Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer € 20 miljoen uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

www.oranjefonds.nl

Categorieën: De SchakelNieuws

1 reactie

Wimke Houthuijzen · 3 maart 2009 op 14:27000000

Bestuur van de Schakel,
Gefeliciteerd met deze subsidie.
De inspanningen zijn beloond en nu de volgende stappen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.