BUDEL-DORPLEIN – Dinsdag 17 februari vond op de fabrieksterreinen van zinkproducent Nyrstar in Budel de inhuldiging plaats van het Wim de Graaff-plein.

Met de naamgeving en de onthulling van de naamplaat wil het bedrijf een eervol gebaar stellen voor Wim de Graaff die General Manager was van 1986 tot 2001 en in 2008 overleed. In aanwezigheid van oud-collega’s, vrienden en familieleden onthulde zijn dochter, Elena de Graaff , de naamplaat aan het onlangs opgeknapte plein tussen de fabrieksingang en het hoofdkantoor.

Voormalig General Manager Wim de Graaff heeft er onder meer voor gezorgd de zinkfabriek in Budel open te houden. Vanwege zijn enorme inzet voor het behoud van het toenmalige Budelco ontving hij op 3 maart 1997 de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij was zeer gerespecteerd door de medewerkers, lokale gemeenschap en de politiek zowel op lokaal als ministerieel niveau. Verder ontving Wim de Graaff veel waardering voor de manier waarop het bedrijf de milieuproblemen heeft aangepakt en naar de definitieve oplossing zocht.

Bron: de Grenskoerier


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.