Vroeger (en nu nog steeds) werd (wordt) vaak gezegd: ” het moet eerst gevroren hebben voordat je boerenkool kunt eten”.

Wat is er van waar en waarom?

Boerenkool heeft van nature een ietwat bittere smaak.

Planten kunnen in het algemeen niet tegen vorst. Bij vorst verandert het water in de planten in ijs. Hierdoor worden de cellen in de planten kapot gemaakt, waardoor de planten ”bevriezen”. De structuur gaat kapot.

Boerenkool zet bij vorst zetmeel om in suikers. Deze suikers zorgen ervoor dat het water in de boerenkool bij een lagere temperatuur bevriest.
Deze suikers zorgen er tevens voor dat de boerenkool niet bitter smaakt maar iets zoet.

Dus eerst de vorst over de boerenkool is niet echt nodig maar het geeft de boerenkool wel een betere smaak.

 

Klik op onderstaand bord met boerenkool om een recept te downloaden

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *