In 2007 en 2008 zijn Integrale Dorpsontwikkelingsprogramma’s (IDOP) opgesteld in de alle kernen van de gemeente Cranendonck. WoCom werkte samen met de gemeente in het opstellen van de programma’s. Daarbij gaven de inwoners van de verschillende kernen op dorpsavonden aan wat voor hen de belangrijkste verbeterpunten zijn. In elke kern stond de vraag naar woningen voor starters en senioren prominent op de agenda.

Belangrijk voor de verdere uitwerking van dit punt is om te weten om hoeveel woningen en wat voor soort woningen het precies gaat. WoCom heeft initiatief genomen om dit punt verder uit te werken in samenwerking met de gemeente en buurtbeheer.

Hiervoor wordt een marktonderzoek gehouden om de woningbehoefte nu en in de toekomst in beeld te krijgen. De vragen zijn in overleg met vertegenwoordigers van Buurtbeheer, woCom en gemeente opgesteld.
In de komende week ontvangen 10.600 mensen in de gemeente een vragenlijst over hun huidige en gewenste woning.

Niet iedereen ontvangt dus een vragenlijst. Voor de bepaling wie een vragenlijst krijgt, is een steekproef uit de gemeentelijke administratie gebruikt. Door dit grote aantal vragenlijsten zijn de cijfers representatief voor de verschillende leeftijdsgroepen in elk dorp.

Als u een vragenlijst ontvangt, wilt u deze dan voor 31 oktober 2008 via internet of schriftelijk invullen? Het kan zijn dat u vorig jaar al een zelfde soort vragenlijst van het SRE heeft ingevuld.
Toch vragen wij u ook deze vragenlijst in te vullen en terug te sturen, zodat we een goed beeld krijgen van de woningbehoefte.

De uitkomsten van het onderzoek kunt u op de website en in de Grenskoerier terugvinden.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.