Zondag 14 september 2008 gaan de menners van De Palmruiters ouderen en mindervaliden de voormalige winkels in Dorplein laten zien.

Zondag 14 september is het open monumenten dag (OMD). Op deze dag willen De Palmruiters weer een activiteit organiseren. Zij willen weer een rondrit organiseren voor ouderen en mindervalide inwoners van Cranendonck. Na het succes van vorig jaar toen het thema industrieel erfgoed was, wil men dit jaar de winkeltjes van Dorplein op gaan zoeken. In de vorige eeuw werkten veel mensen op de fabriek. Ze deden er de vroege sjars (ovenmannen) en als ze dan geluk hadden hoefden ze maar een paar uurtjes te werken. Zij hadden dan ook meestal een bijbaantje of een boerenbedrijfje. Zo waren er in Dorplein ook diverse winkeltjes en die willen we met de open monumenten dag gaan opzoeken. Daarom deze oproep aan de ouderen van Dorplein die nog informatie kunnen verstrekken waar de winkeltjes hebben gestaan. Zij kunnen contact opnemen met Martien Frenken tel 0495-518644 of per e-mail martienfrenken@hotmail.com. Ook wil men de pastoor weer verzoeken om een paardenzegening te doen, hiervoor wil men alle menners en ruiters van Cranendonck en omgeving uitnodigen om met De Palmruiters door het dorp te rijden en van de natuur en het mooie dorp te genieten. U wordt op de hoogte gehouden op de Internet site van www.psvdepalmruiters.nl

 


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.