Theetuin Dorplein sluit na overlast

Jorine’s Theetuin in Budel-Dorplein is per direct gesloten. De activiteiten zijn in strijd met het bestemmingsplan en er zijn klachten uit de buurt gekomen, zegt burgemeester Meinema van Cranendonck in een toelichting op de gemeentelijke beslissing.

Al een paar jaar is er in de buurt onrust over de theetuin aan de Sepulchrestraat. Buren klagen over geluidsoverlast en over de reclameborden op de weg. In korte tijd vonden drie incidenten plaats waarvoor eigenaar Theo Berndsen de politie inschakelde. “De borden werden gestolen, buren zetten de radio keihard aan waardoor klanten werden weggejaagd en er is een baksteen door de ruit gegooid. Dat zijn bewuste acties van de buren. Het worden escalaties genoemd, maar wij hebben niks gedaan. Op basis van die onrechtmatigheden moet onze theetuin dicht, heel onrechtvaardig.”

Theo en Jorine Berndsen hebben geen vergunning voor hun theetuin. Ze hebben wel een bestemmingsplanwijziging aangevraagd. Pas sinds een paar weken staat een aantal afspraken over de theetuin zwart op wit, voordien werd die gedoogd. Volgens Berndsen is er nog discussie met de gemeente over de afspraak dat er geen borden op de weg mogen staan.

“Een kleinschalig gebeuren was geen probleem. Dat is destijds ook met wethouder Walkate afgesproken”, aldus burgemeester Meinema gistermiddag. ” Maar de betrokkenen hebben de grenzen opgerekt. Ze gingen reclame maken en arrangementen en afhaaltaarten aanbieden; het kreeg toch duidelijk een horecakarakter. Dat is in strijd met de wet en de buurt is niet onverdeeld positief. Walkate heeft mij laten weten dat hij het vertrouwen in de afspraken met de betrokkenen verloren is.”

De theetuin bestaat sinds 2003. Voorbijgangers kunnen er een kopje koffie of thee kopen met gebak erbij. De tuin trekt volgens Theo Berndsen gemiddeld dertig bezoekers per week.

“De tuin is ruim twintig bij veertig meter en de tafeltjes staan niet bij de schutting. De enige overlast die wij kunnen veroorzaken, is dat een paar mensen aan een tafeltje praten. Die overlast is overigens nooit gemeten. De buurt heeft alles aangegrepen om ons hier weg te pesten, we voelen ons onwelkom.” Hij erkent dat de onduidelijke afspraken ook niet in het voordeel van de theetuin hebben gewerkt. “Wij hebben geen houvast, de buren ook niet, en de gemeente kan maar moeilijk handhaven.”

Om niet te provoceren, houdt hij de theetuin sinds gisterochtend gesloten. “Maar ik ga er zeker bezwaar tegen maken. Ik heb er een hard hoofd in, maar ik ga proberen de tuin weer open te krijgen.”

Bron: Inge Lepelaars (ED).   naar bron!

Categorieën: Nieuws

31 reacties

a.schipper-bosman · 18 augustus 2008 op 16:46000000

de hobby theetuin bestond 6 jaar, er is niets veranderd, de taart was één notentaart, die nooit verkocht is en gelijk van de site is afgehaald Borden (ook kunstig zelfgemaakt) door een gemeente ambtenaar toegestaan (anders kan geen fietser het vinden) Wat horecabedrijf? open alleen s’middags en op zaterdag dicht. De betreffende buurfamilie D. heeft ook geklaagd bij tnt., ook daarmee wilde ze haar pesten als de sproeier in de tuin stond(deze sproeier is ook weggehaald inmiddels)werd z’n gereedschap, dat aan het schuurtje hangt, nat, wat fijn, dat het nooit regent in Dorplein, echt iets voor een theetuin, want binnen kon je in dit horecabedrijf niet terecht.Span je lekker de dorpsgek voor je vieze werk, laat een steen door de ruit gooien als de ergste pesterij (de betreffende familie laat zich dan niet zien) de dorpsgek wilde opgepakt worden (eerste keren niet gelukt) en hij had z’n tas al ingepakt en dat Dorpleiners en gemeente heet nu éénzijdige escalatie (was net nog in het v.m. oostberlijn, daar werd je door je eigen man, vrouw vrienden en natuurlijk buren ook verraden en daar kwam je na jaren pas achter, foto’s maken uit het raam van privé bezit, misschien zeggen ze wel, kijk eens wat een mooie tuin, foto van de vakantie, mevr. D zei ook nog geld verdienen over mijn rug, is dit soms jaloers zijn (geld verdienen aan een kopje thee of koffie en dagen in de keuken staan om taarten te bakken, gastvrij dorp, leuke mensen

a.schipper-bosman · 18 augustus 2008 op 16:58000000

staat mijn reactie er nu op?

Marjon van Berk · 18 augustus 2008 op 19:55000000

Ik ben vaak in Jorine’s theetuin geweest, en kan me niet voorstellen dat de naaste buren overlast hebben gehad. Ik daar integen ben verschillende malen gefotografeerd door de buren, terwijl ik gewoon een kopje thee nuttigde in de betreffende tuin. ik heb dit als buitengewoon storend ervaren, ook ben ik getuige geweest van een andere buurman die mensen die in de theetuin zaten vanuit zijn tuin met een sproeier nat begon te spuiten. Ik vroeg me toen al af of dit echt Barbants was, zoiets had ik nog nooit meegemaakt, wat een onbeschofte mensen zijn deze naaste buren. Nu begrijp ik waarom ze dit gedaan hebben. Als ik in Budel Dorplein zou wonen zou ik me diep schamen voor zulke mensen. Ik zelf kom uit de gemeente Capelle uit den IJssel en dacht erover om me in Brabant te gaan vestigen. Nu had ik al alijd zo mijn bedenkingen over Brabanders. Het blijkt helaas dat ik gelijk had, Brabanders zijn een bijzonder ongastvrij volkje. Althans sommigen ervan en die blijken helaas, voor Jorine’s theetuin, net naast hun te wonen. Dit is in iedergeval een zeer slechte reclame voor Budel-Dorplein en Brabant in het algemeen. Mij zult u er voorlopig niet meer zien!

a.schipper-bosman · 19 augustus 2008 op 13:26000000

hoe lang duurt het nog voordat mijn bericht wordt goedgekeurd?

rutten · 20 augustus 2008 op 15:47000000

jammer dat wij als dorpleiners nu als ongastvrij worden bestempeld, terwijl hier toch altijd de koffie klaar staat als er iemand komt en een bord bezetten aan tafel is ook nooit een probleem. Ik snap niet dat zo”n theetuin zo veel overlast kan geven.

Hannie van Dort · 20 augustus 2008 op 16:28000000

Ik ben een aantal keren in Jorine’s theetuin geweest toen ik op fietsvakantie was. De omgeving is er prachtig en de eerste keer ontdekte wij de theetuin bij toeval. De tuin was prachtig aangelegd en het geheel lag in een rustige buurt. Als fervent theedrinker was ik gelijk enthousiast over het assortiment aan thee. Maar om dit nu gelijk een horecagelegenheid te noemen gaat mij wat ver. En na het lezen van bovenstaand artikel was ik oprecht verontwaardigd. Ik heb de theetuin nog een tweetal keren hierna bezocht en gezellig met Jorine zelf zitten kletsen. Zij is hier nooit mee begonnen uit winstbejag. Integendeel volgens mij. Wat ik van haar begreep was dat zij als Rotterdamse gewoon een afleiding zocht en met twee jonge kinderen is zo’n theetuin dan natuurlijk een mooie oplossing. Zo zou ze ook met mensen in kontakt komen. Tenslotte moest ze alles opnieuw opbouwen.En natuurlijk moet je – indien nodig – een vergunning hebben. Maar daar waren zij kennelijk druk mee bezig.
Maar waarom de buren zo dwars hebben gelegen is mij een raadsel. Overlast veroorzaak je door harde muziek, nachtelijke feesten etc. Maar toch niet een paar mensen die in de tuin praten??? Is de “overlast” van spelende kinderen in een tuin niet vele malen groter. Waar gaat het eigenlijk heen als buren eigen rechter gaan spelen.
Nogmaals ik vind het heel jammer dat de theetuin hierdoor moet sluiten en hoop voor de familie dat alles goed komt en dat de onenigheid met de buren zal worden bijgelegd. Zijn er geen ergere dingen in de wereld waar we ons druk over zouden moeten maken??

Sylvana Grootegoed · 20 augustus 2008 op 16:44000000

Ik was vorig jaar op vakantie in Brabant en tijdens onze vele uitstapjes kwamen wij terecht in Budel Dorplein. Een heel mooi stukje Brabant. Zelf kom ik uit het Gooi maar Brabant als vakantieprovincie blijft mij trekken. De gastvrijheid staat volgens eigen zeggen boven aan. En ik onderschrijf dat van harte.
Maar goed, wij kwamen terecht tijdens onze wandeling bij Jorine’s theetuin. Gewoon een mooie tuin met een vriendelijke gastvrouw en een beperkte kaart (naar mijn mening). Aangezien de zon volop scheen hebben wij er heerlijk een uurtje kunnen uitpuffen en genieten van de mooi aangelegde tuin en de rust alvorens onze wandeling weer voort te zetten. Ook dit jaar waren wij in de buurt en konden het niet laten om Jorine even gedag te zeggen. Tenslotte hadden wij de voorlaatste keer een zeer prettig gesprek met haar gehad. Zij vertelde over de problemen die er met de theetuin waren en de mogelijkheid bestond dat ze moest sluiten. En nu lees ik dus dat – waar zij zo bang voor was – dus inderdaad is gebeurd. Men heeft het over een horecagelegenheid maar ze is een paar uurtjes per dag geopend. Winst zal ze niet maken, dat geloof ik nooit. Ze moet dit puur uit liefhebberij hebben gedaan dat kan niet anders. De buren zouden overlast van de theetuin hebben gehad omdat er mensen praten. Als je regelmatig visite ontvangt of met een groter gezin het huis bewoont, lijkt mij de overlast groter. Dit lijkt me meer wegpesterij!!!
Familie geef niet op hoor!!

beheerder · 20 augustus 2008 op 20:54000000

Wil de heer of mevrouw Rutten de geplaatste reactie opnieuw zenden?
Het opgegeven e-mail adres (nodig om het bericht te kunnen plaatsen) is niet geldig.
Het bericht zal dan alsnog geplaatst worden.
Met vriendelijke groet,
De beheerder van deze website!

A.van,t Hoenderdaal · 20 augustus 2008 op 21:22000000

Het is niet te geloven. Jorine,s theetuin sluiten wegens overlast. Welke overlast? Die van de wederzijdse buren zeker. Wij zijn verschillende malen in de theetuin geweest en deze straalde alleen maar rust uit. Het is ongelooflijk dat een paar vervelende elke vooruitgang tegenhoudende intollerante figuren kans zien om Burgemeester en wethouder voor hun karretje te spannen. Zelfs het gebruik van laster, pesterijen en ingooien van ruiten wordt niet geschuwd. Ongelooflijk, B&W hebben het over handhaven Hier worden mensen weggepest. en wat hebben zij misdaan ? Het is voor Jorine puur hobby en elke leek kan zien dat hier geen winst wordt gemaakt. Budel dorplein zou blij moeten zijn met mensen als Jorine en Theo welke het dorp op een positieve manier op de kaart proberen te zetten. Gemeente doe recht en draai deze beslissing terug en laat daarmee zien dat Brabanders wel degelijk gastvrij zijn

N.Grootegoed · 21 augustus 2008 op 9:07000000

Ook ik kwam minstens 2X in het zomerseizoen even langs om een kopje koffie en een overheerlijk stuk taart te nuttigen.
Werkelijk een oase in een (wat nu blijkt)zeer bekrompen gemeente.Wat een rare mensen zijn dat, die buren. Ik woon zelf in een grote stad, maar hier zijn de mensen heel wat vriendelijker tegen elkaar en en niet zo bekrompen.
Budel-Dorplein krijgt op zo’n manier een hele slechte naam, terwijl ik altijd tegen iedereen zei, daar moet je eens naar toe gaan, mooie natuur enz, zal ik dat nu wel uit mijn hoofd laten.

Ingrid · 21 augustus 2008 op 21:30000000

Ik woon om de hoek van de theetuin en ben zelf ook een echte theeleut. Steeds als ik er langs rijdt denk ik:”wat een leuk initiatief” Alleen al om de originaliteit moet het behouden worden. Het ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit!

Annemie Sools · 22 augustus 2008 op 15:00000000

Bij deze wil ik mijn steun betuigen aan de familie Berndsen. In een dorp dat zo arm is aan aanlegplaatsjes voor fietsers en wandelaars en zo mooi is wat groen en omgeving betreft is zo’n kleine theetuin toch zeer welkom, vooral langs een fietsroute. Dit komt Budel-Dorplein alleen maar ten goede. Als je visite hebt in je tuin of een feestje is er sprake van zeker zoveel geluid dat de buurt kan horen. Verder betrof de theetuin niet de avonduren. Van winstbejag is m.i. zeker geen sprake. Waarom kan de theetuin niet in stand worden gehouden? Hoeveel mensen hebben er nu daadwerkelijk protest aangetekend en op welke gronden?
Een mede-dorps bewoner die Dorplein leefbaar wil houden.

M. van Kollenburg · 23 augustus 2008 op 20:17000000

BIj deze wil ik ook mijn steun betuigen aan de fam. Berndsen. Het is uniek dat er in de gemeente Cranendonck zo’n prachtige theetuin is waar je heerlijk van allerlei soorten thee (of koffie) kan genieten. Een enkele keer dat ik de tuin heb bezocht heerste er een oase van rust en stilte dus waar de klacht van burengeluid vandaan komt is mij een raadsel.
Ik wens Jorien alle sterkte met het behoud van de theetuin en hoop er nog vaak te mogen gaan genieten.

a.schipper-bosman · 25 augustus 2008 op 10:55000000

ik heb net het stukje in het einhovens dagblad gelezen en ik kook gewoon van woede, de onzin die deze buurman duister uitkraamt, verkeersdrukte? het is bedoelt voor fietsers en die kwamen ook twee aan twee en hooguit 4 en soms geen enkele dag, het was gewoon visite, zoals ook bij de Duisters komen, wat een laag soort mensen om zulke beschuldigingen te uiten en zo verschrikkelijk te liegen om hun zin te krijgen, wat een vreselijke mensen en hij wil nietnaast een café wonen, deze mensen zijn echt héél erg gestoord maar ja, zo begint een oorlog in een katholiek dorp en niemand die de echte waarheid wil horen en zien bah en nog eens bah groetjes annie schipper

J Verkooijen · 25 augustus 2008 op 22:58000000

De burgemeester zegt klachten uit de buurt te hebben gehad. De vraag is of deze klachten nader zijn onderzocht op juistheid. De burgemeester sluit de tuin om escalatie te voorkomen. De burgemeester verzaakt zijn plicht om treiterig gedrag van buurtgenoten aan te pakken. Sterker nog hij geeft er goedkeuring aan. Burgemeester en gemeente hebben niet het lef en missen de morele plicht (die je toch zeker van een burgemeester mag verwachten) om een onduidelijk gedoogbeleid te verhelderen. Het zou de burgemeester sieren als hij het lef en de moed zou hebben om een bemiddelingsinitiatief te nemen. Nee hij verschilt zich achter onduidelijke argumenten en tolereert crimineel gedrag van buurtbewoners. Dat daarmee ook de goedbedoelende inwoners van Budeldorplein ook in discrediet gebracht worden daar heeft de burgemeester en gemeente geen boodschap aan. Ja het donkere zuiden werd vroeger gezegd en het lijkt heden ten dage nog steeds zo. Chappeau burgemeester, een geweldig voorbeeldfunctie straal je uit. Zorg er maar eens voor dat degenen die werkelijk de orde verstoren aangepakt worden en zet jezelf eens positief in voor een uitnodigend particulier initiatief zoals de theetuin in plaats mee te huilen met de wolven in het bos die een ander het licht in de ogen niet gunnen. Het riekt bijna naar vriendjes politiek en ik maar denken dat een burgemeester daar boven staat. Hoe dom van mij.

marie · 26 augustus 2008 op 16:06000000

Wat vind ik het triest om ook hier weer te moeten lezen hoezeer asociaal de buurt in dorplein zou zijn.
En natuurlijk kan een toevallige passant niet eerlijk reagern op de situatie.
Maar dat men dan zonder ook maar een moment te willen inzien hoe het is om DAGELIJKS langs een zo soortgelijk gebeuren te zitten is,daar doet men geen moeite voor.
En als we hier toestemming voor geven is het best mogelijk dat iemand anders op het idee komt om ook zoiets te beginnen.
Want wat is leuker dan lekker thuis te kunnen werkrn.
En dan hebben we het niet eens over wel of niet winst maken.
Dorplein is een UNIEK en RUSTG woongebied en dat willen we dan ook graag zo houden.
Jammer dat veel mensen slechts in een richting kunnen denken.

beheerder · 26 augustus 2008 op 21:12000000

Wil Marie de geplaatste reactie opnieuw zenden?
Het opgegeven e-mail adres (nodig om het bericht te kunnen plaatsen) is niet geldig.
Het bericht zal dan alsnog geplaatst worden.
Met vriendelijke groet,
De beheerder van deze website!

J. Soesman · 28 augustus 2008 op 10:44000000

Wat jammer dat de theetuin gesloten is. Eindelijk was er een fijn plekje in Budel Dorplein waar je kon genieten van je thee in de natuur. Ik hoop dat de gemeente eens snel zelf komt genieten in deze kleinschalige natuurtuin. Een echte aanwinst voor Budel Dorplein, die niet verloren mag gaan.

marjolein · 28 augustus 2008 op 13:30000000

Ik snap niet dat de buren last kunnen hebben van de theetuin, hoe kun je nu last hebben van ( vaak oudere) mensen die rustig genieten van de natuur en een kopje thee drinken.
De theetuin is een hobby tuin en zeker geen cafe!
De tuin was maar enkele uurtjes open en niet eens elke dag.
Hoe kan de gemeente de tuin nu sluiten na dat ze het al die jaren hebben toegelaten?
Ik kwam graag in de theetuin van Jorine en Theo, ik hoop dat jullie snel weer open mogen met vergunning, en dat de buren wat gezelliger zijn…
De tuin was ( en is!) een aanwinst voor Budel-dorplein.

maria · 29 augustus 2008 op 15:33000000

ik loop vaak langs het theetuintje het is altijd gezellig en rustig jammer dat het gesloten moest jorine doet zo haar best om dorplein gezellig en uniek te houden

C. van Moorsel · 30 augustus 2008 op 10:29000000

Sorry ik wist niet dat dit nu de roddelpagina is waar mensen hun ongenoegens klakkeloos en onbeschaamt kunnen uitstorten. Mij is altijd geleerd dat waar je het fijne niet van weet je je mond over moet houden. hint: Kent u het spreekwoord: “Door de krant komen de leugens in het land.”

vincent Kees · 31 augustus 2008 op 22:08000000

Na bovenstaande reacties te hebben gelezen is het voor mij duidelijk dat de Theetuin van jorine in een behoefte voorziet.
Juist nu blijkt dat ook in budel-Dorplein jalozie en onverdraagzaamheid bestaat ( daarin zijn we dus niet uniek ) en dat terwijl er op vele fronten het voorzieningenniveau weglekt en er straks echt niets meer overblijft. Een gemiste kans ( de zoveelste ) van de gemeentebestuurders, echter niet om de wet te handhaven maar om iets te gedogen en later in te trekken als het wat moeite gaat kosten. Uiteraard kan het niet zo zijn dat er onedrnemingen ontstaan buiten het kader van de wetgeving hieromtrent en juist horeca is en blijft een uiterst gevoelig en complexe mate van vergunnen, juist omdat de omgeving er vaak zoveel door wordt belast. Maar…. had het gemeentebestuur al niet kunnen voorzien dat er vroeg of laat gedoe van kon komen en e.e.a vanaf begin af aan beter niet kunnen gedogen. Want wanneer houdt gedoogbeleid op ? het lijkt me zo’n grijs gebied in dit geval voor ondernemer en bestuurders. En nu is het leed weer geschied, Budel Dorplein weer geschaad en de geemeente een veeg uit de pan door meniggeen. Wat een energieverspilling en dat terwijl er nog steeds grote taken te doen zijn voor bestuur en burgers.
Overigens kan het nimmer zo zijn dat eigen rechter spelen lonend is en men op deze manier gebruik kan maken van een zwak gemeentebestuur. Onrecht en geweld dient bestraft te worden.

Alle partijen hierin succes gewenst en naar ik hoop zal Dorplein niet worden verstoken van een behoefte waarin voorzien wordt, desnoods in een andere hoedanigheid of lokatie.
Gemeentebestuur, wees duidelijk in beleid.

a.schipper-bosman · 31 augustus 2008 op 23:15000000

c. v. moorsel, ik ben het niet met uw uitspraak eens, wordt hier geroddeld? Er wordt alleen positief over een theetuin gesproken door mensen die het jammer vinden, dat deze oase van rust (waar ze dan ook zelf geweest zijn) gesloten is en er mogen toch reacties op gegeven worden? De reactie van J. Verkooijen vind ik erg goed, hij geeft de situatie heel goed weer.

Wesley · 1 september 2008 op 11:56000000

Dorplein Uniek. En dat is mijn dorp zeker, dat bewijst deze theetuin-affaire eens te meer. Een van de fundamenten van een dorp, en zeker in Brabant, is dat bewoners rustig kunnen wonen zonder herrie en dat buren gezien worden als buren en niet als lastige individuen voor wie het eigen recht de hoogste prioriteit is. Het valt me dan ook tegen dat de buurtbewoners rond de Sepulchrestraat een van de weinige leuke initiatieven in Dorplein er alles aan hebben gedaan om dit te verzieken. En om van het optreden van de plaatselijke ambtslieden te zwijgen; laat de bureaucratie maar zegevieren en probeer vooral niet te bemiddelen. Schande is het.

Jan Migchels · 3 september 2008 op 20:00000000

Een slachtoffer van de regelgeving? Wat kunnen we samen daar aan doen?

M. Snel · 6 september 2008 op 12:19000000

Ik vind het jammer dat de theetuin gesloten is. Ik kwam (en kom) regelmatig bij Jorine en geniet elke keer weer van de schitterende tuin die daar een oase van rust is, en die helaas voor Jorine bij vele van mijn bezoeken gewoon verlaten was. Vervelend dat na zoveel jaren zonder problemen (want ik hoor alleen over klachten die het laatste jaar geuit zijn) nu in eens zo een leuk initiatief gestaakt moet worden. Helaas loont het dus om je buren zodanig te treiteren dat je zelfs de gemeente achter je kunt krijgen om jouw zaakjes op te lossen. De gemeente heeft de theetuin al die jaren gedoogd en geen stappen ondernomen om snel hun zaakjes goed op orde te krijgen en nu komt de familie Berndsen door deze nalatigheid in de kou te staan. Schandalig dat dit zo kan. Gemeente neem hier je verantwoordelijkheid en durf nu ook B te zeggen. A is al gezegd op het eerste moment dat de familie bij jullie binnen stapte. Laat je niet op je kop zitten door een paar buren die de wet overtreden. De stenengooier moest niet voor niets mee naar het politiebureau.
Jorine en Theo, kop op!

beheerder · 7 september 2008 op 20:09000000

Wil P Deurzen zijn of haar bericht opnieuw zenden? Het ingevulde E-mailadres, noodzakelijk voor plaatsing, is niet geldig. Het bericht zal dan alsnog geplaatst worden.
Met vriendelijke groet,
De beheerder

Loes van heugten · 9 september 2008 op 18:07000000

Hallo dorpleinuniek,
Ik vinden het heel jammer dat de theetuin is gesloten.
de omgeving en de tuin zelf is heel mooi.
Ik kwamen er best vaak.
Ik vinden dat de tuin niet moest sluiten.

p deurzen · 10 september 2008 op 21:09000000

IK WIL HIER TOCH EVEN EEN REACTIE PLAATSEN OMTRENT DIT ONDERWERP.
ZELF WOON IK EEN STRAAT VERDER HET ENIGE WAT IK ER OVER KAN EN WIL ZEGGEN IS DAT DIT NIET DE NORMALE GANG VAN ZAKEN IS ZOALS BORDEN WEGHALEN EN HET ERGSTE VIND IK TOCH WEL DE RAMEN INGOOIEN BLIJF VAN ANDERMANS BEZIT AF EN ZEKER NIET VERNIELEN WAAR LIGT DE GRENS TOT HET TOELAATBARE.
HET GAAT NU VAN KWAAD TOT ERGER HET IS NU AAN DE GEMEENTE OM HIER TOT EEN OPLOSSING TE KOMEN.
IK KEN JORINE ALS EEN SOCIAAL EN VRIENDELIJKE VROUW.AL HEB IK MET EEN VAN HAAR BUREN OOK GOED CONTACT WE TREFFEN ELKAAR WEL EENS OP DE FABRIEK DUS DAAROM VIND IK HET ZO VREEMD DAT HET ZOVER HEEFT KUNNEN KOMEN.
WAT HEB JE NU NOG IN DORPLEIN HELEMAAL NIETS MEER MEER DUS DAAROM VIND IK ZO’N THEETUIN EEN LEUK INITIATIEF ZEKER VOOR DE WANDELAARS EN FIETSER MAAR EIGENLIJK KAN ER IEDEREEN TERECHT HET IS EEN MOOIE TUIN EN JORINE EN THEO ZIJN GAST VRIENDELIJKE MENSEN.
IK ZIE HIER DOOR MIJN STRAAT GENOEG WANDELAARS EN FIETSERS DOORKOMEN HOOFDZAKELIJK MENSEN OP LEEFTIJD.

DUS HOPEN OP EEN GOEDE AFLOOP

Hanny Riethof · 19 november 2008 op 19:39000000

Helaas heb ik 3 maanden zonder internet gezeten en ik zie vandaag dat de theetuin gesloten is. Ik ben erg van dit bericht geschrokken en wil daarom beslist nog even reageren al is het dan laat. Ik kom gemiddeld twee keer per jaar in de theetuin en zit dan meestal alleen met Jorine aan een tafeltje te genieten van een kopje thee met wat lekkers. Voor zover mij bekend is mijn stemniveau van gemiddelde sterkte en ik kan mij derhalve niet voorstellen dat iemand daar last van heeft. Helaas heb ik begrepen dat ook deze bezoekjes tot överlast”hebben geleid. Ik begrijp daar helemaal niets van. Hebben deze buren dan de hele dag niets beters te doen dan het in de gaten houden van de theetuin? Hoe zit het dan met de överlast als de Berndsens een verjaardag of een kinderfeestje hebben? Ik kan mij zo voorstellen dat dit met wat meer herrie gepaard gaat. Bovendien zal de meeste familie met de auto komen daar ze geen brabanders zijn. Dit zorgt dan voor extra verkeer. Mag dit dan ook niet meer in de Sepulchrestraat? Hebben die buren alleen maar wat te klagen en nooit eens iets te vieren?? Wat de winst betreft denk ik dat het wel meevalt,of misschien zelfs tegen. Denk je eens in wat een investering er gedaan is om te zorgen dat iedereen kan zitten; tafeltjes stoelen, kleedjes en andere gezellige aankleding. daarnaast natuurlijk de kopjes, gebakbordjes en vorkjes enz. enz. en dat alles om ietes leuks te doen in de buurt en een beetje aanspraak te hebben als relatief nieuwe bewoner. Het is echt schandalig zoals er met dit soort initiatieven wordt omgesprongen. We hebben het over goed burgerschap! Volgens mij zijn Theo en Jorine goed bezig hiermee, maar moeten de buren hier nog een hoop leren. Ik hoop dat de beslissing alsnog ten goede gekeerd wordt voor Theo en Jorine.

Joke · 8 januari 2009 op 20:46000000

Misschien had Jorine de buren eens op de thee moeten vragen.
Vaak hebben ze dan een soort van betrokkenheid.
Jammer hoor, als je de droom van een ander kapot maakt.
Dacht dat brabanders zulke jofelle lui waren
Ik hoop dat het voor Theo en Jorine nog goed mag komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.