Galerie 55 in Budel-Dorplein organiseert een jaarwisselingsexpositie.

Centraal staat het werk van Joop Houthuijzen met beelden in brons. Zijn werk wordt aangevuld met keramiek en glas van diverse kunstenaars. Joop Houthuijzen woont en werkt in Budel-Dorplein.

Eigenlijk is beeldhouwer niet het goede woord voor hem, immers dat veronderstelt het houwen of hakken in steen en dat is bij hem niet het geval.
Hij noemt zichzelf een beeldenmaker. Na een beginperiode met figuratieve beelden in klei ontwikkelde hij zich steeds meer tot een maker van plastieken, waarin figuratieve vormelementen worden afgewisseld door meer abstracte vormelementen. De beelden worden volgens de a cire perdue methode (verloren was methode) in brons gegoten en zijn op een enkele uitzondering na unica. Door het brons te behandelen met verschillende zuren worden diverse patina’s verkregen, hetgeen een zeer mooi resultaat geeft: goudbruine, blauwgroene en zwarte tinten. Zijn geliefkoosde thema is de vrouw: De vrouw als emanatie (uitstraling) van het leven zelf. ‘Het raadsel’, zoals Freud zegt,’ dat mannen (altijd) heeft bezig gehouden’. We zien speelse, charmante beeldengroepen waarin wij druk pratende, wandelende vriendinnen tegenkomen die gewoon veel plezier hebben met elkaar.

Adres Galerie 55: Marialaan 55 in Budel-Dorplein
Openingstijden: zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en de rest van de week op afspraak.

herschaalde-kopie-van-galerie55-1.jpg

herschaalde-kopie-van-galerie55-2.jpg

herschaalde-kopie-van-galerie55-3.jpg


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.