Zaterdag morgen 27 oktober werd een buurtbeheerdag Cranendonck georganiseerd in De Schakel in Budel-Dorplein. Buurtbeheer Dorplein Uniek trad op als gastheer/gasvrouw.

Alle buurtplatforms van de gemeente Cranendonck, B&W, gemeenteraad en betrokken ambtenaren waren hiervoor uitgenodigd.

Hoewel de opkomst van de buurtplatforms ietwat mager was was de gemeente goed vertegenwoordigd. Met de aanwezigheid van 3 wethouders, ”1” burgemeester en een aantal ambtenaren mag hier de opkomst ”goed” genoemd worden.

herschaalde-kopie-van-dscn0192.jpg

Na de introduktie van dagvoorzitter Bernard Geboers (buurtbeheer Budel en voorzitter van het voorzittersoverleg) ging als eerste spreker wethouder Snel in op wat al is bereikt met buurtbeheer en wat de plannen zijn voor de toekomst

.herschaalde-kopie-van-dscn0184.jpg

Wimke Houthuijzen (Dorplein Uniek) vervolgde met een presentatie over het IDOP (Integraal Dorps Ontwikkelings Plan) dat komend jaar in alle kernen zijn intrede heeft gedaan. Dorplein Uniek heeft een pilot gedraaid. Andere platformen kunnen gebruik maken van de evaluatie in Dorplein.

herschaalde-kopie-van-dscn0188.jpg

De heer Maas (voorzitter Natuurlijk Mares) ging in op de financiele kant van buurtbeheer als organisatie en de benodigde middelen die nodig zijn om de IDOPs uit te kunnen voeren.

herschaalde-kopie-van-dscn0190.jpg

Mevrouw Marrianne Hovens (secr. buurtbeheer Budel) gaf een aantal voorbeelden van successen die geboekt zijn maar ook bedreigingen die buurtbeheer boven het hoofd hangen als een aantal essentiele zaken niet goed geregeld worden. Ze had hiervoor een viertal kolommen op het beamerscherm geprojecteerd. Omdat ze de bedreigingen in de linkse kolom op het scherm had staan en de kansen rechts sprak ze de wens uit, dat we als buurtbeheer en gemeente samen een verschuiving naar rechts maken. Doelend op het ombuigen van bedreigingen in kansen. Hoewel dit niet door iedere aanwezige als zodanig begrepen werd was het toch een mooie afsluiting van het formele deel.

herschaalde-kopie-van-dscn0193.jpg

De aanwezigen konden vervolgens vragen stellen naar aanleiding van de presentaties.
De apparatuur voor de sprekers en de vragenstellers was overigens mogelijk gemaakt door Wim Cremers.
herschaalde-kopie-van-dscn0199.jpg

herschaalde-kopie-van-dscn0201.jpg herschaalde-kopie-van-dscn0195.jpg herschaalde-kopie-van-dscn0202.jpg

Het informele deel bestond uit het bezoeken van de stands van de diverse platforms.

herschaalde-kopie-van-dscn0207.jpg herschaalde-kopie-van-dscn0209.jpg herschaalde-kopie-van-dscn0180.jpg herschaalde-kopie-van-dscn0181.jpg

Tijdens het bezoeken van de stands ontstonden diverse discussies. Ook was er volop ruimte om te netwerken. Alles met als doel buurtbeheer in alle kernen te laten groeien cq verbeteren.

herschaalde-kopie-van-dscn0208.jpg herschaalde-kopie-van-dscn0210.jpg herschaalde-kopie-van-dscn0206.jpg

Tot slot werd door de gemeente nog een natje aangeboden.

De platforms en de gemeente hebben voldoende stof (”huiswerk’) meegekregen om het komende jaar zinvol voor alle bewoners van de kernen aan de slag te gaan.

De apparatuur en het geluid werd beschikbaar gesteld door Wim Cremers,
”toevallig” ook lid van buurtbeheer.


1 reactie

Bernard Geboers · 1 december 2007 op 0:12000000

Complimenten voor de (fotografische) verslaglegging.
Belangrijkk voor een goede werking van Buurtbeheer.
succes met het vervolg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.